Pirates stillede til kampen uden George Sørensen, men Jesper Wulff gjorde det hæderligt i målet, og han var stort set uden chance ved målene. Pirates kom bagud med 0-2, men fik det vendt til en føring, inden White Hawks udlignede og tog ekstrapointet i straffeslag.

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 3-4 (0-2, 1-0, 2-1, 0-0, 0-1)
Mål: 08:01 0-1 Christopher Frederiksen (Brinkman, Andersen), 19:06 0-2 Thomas Søndergaard (Larsen, Piroutek) PP, 20:52 1-2 Martin Højbjerg (Donaghey, Ju. Jakobsen) PP, 45:31 2-2 Martin Højbjerg (Donaghey, Duffy), 48:09 3-2 Josh MacDonald (Lefebvre, Kabanov), 50:47 3-3 Thomas Søndergaard (Beukeboom, Topholt), 65:00 Gorm Topholt PEN

Udvisninger: Pirates 4x2 min., White Hawks 4x2 min.
Tilskuere: 0

Til aftenens kamp kom Pirates i næsten samme opstilling, som man havde haft til kampen mod Esbjerg i Metal Final4. Eneste ændring var, at George Sørensen ikke var blevet klar, efter, at han måtte udgå af kampen midtvejs i 2. periode. Dermed fik Jesper Wulff sin første start i denne sæson for Pirates.

Pirates' Josh MacDonald blev kåret månedens TISSOT spiller for hele Metal Ligaen i december måned. Han havde haft en rigtig god december måned, hvor han sammen med Kirill Kabanov og Pierre-Olivier Morin scorede mål på samlebånd.

Pirates så ud til at fokusere mere på defensiven i starten af kampen, så Jesper Wulff kunne få en god start i målet. Det var dog Pirates, der var tættest på at komme foran, da Pierre-Olivier Morin opsnappede pucken og afleverede til Kabanov. Han skulle nok have taget skuddet selv, for det virkede heller ikke til, at Kabanov var helt klar på den aflevering.
En lille blunder ved blueline sendte Gorm Topholt alene mod Wulff, men Wulff fik lukket af mellem benene, og fik en god start på kampen.
Pirates kom bagud med 0-1 efter små 8 minutter, da pucken endte ved den tidligere Pirates-spiller, Christopher Frederiksen, der tæt under mål sendte pucken op i nettaget. Den kom dog hurtigt ud igen, og derfor skulle dommerne lige ud og tjekke det på video, men der var ikke nogen tvivl.
Pirates fik kampens første powerplay og en god mulighed for udligning, og der var også flere chancer for det, men det lykkedes ikke for Pirates at udligne. I stedet kom Pirates under pres, og Frederikshavn kom i powerplay. Her scorede Thomas Søndergaard, da han styrede pucken ind bag Jesper Wulff, tæt under mål efter skud fra Mads Larsen på blueline.
0-2 efter 1. periode, hvor White Hawks havde været effektive på de muligheder, de kom frem til.

Pirates fik en næsten perfekt start på 2. periode, da man startede i powerplay, og det lykkedes for Pirates at reducere til 1-2. Julian Jakobsen vandt faceoffen til Cody Donaghey, der skøjtede lidt ind i banen og skød på mål, hvor pucken blev ramt af en White Hawks stav og gik mellem benene på Mathias Seldrup. Holdene skiftede til at tage udvisninger, hvor Pirates ofrede sig flere gange, så pucken ikke kom ind til Jesper Wulff. Jeppe Jul Korsgaard var flere gange nede for at blokere skud fra blueline, og man kunne se på ham, at det gjorde ondt, når han nærmest skøjtede ud på en skøjte.
Pirates var kommet bedre med i kampen, og kunne lugte muligheden for at få point ud af kampen.

Pirates kom stærk ud til 3. periode, hvor man skøjtede mere end Frederikshavn gjorde. Det var dog White Hawks, der først var tæt på, da Nikolaj Krag sendte pucken på overliggeren. Pirates kom i powerplay, hvilket man udnyttede til 2-2, da Cody Donaghey sendte pucken mod mål, hvor Martin Højbjerg styrede pucken ned i isen og mellem benene på Seldrup.
Det blev også til en føring til Pirates, da Josh MacDonald vinklede staven, så han sendte pucken mod mål med den kraft, som afleveringen fra Martin Lefebvre kom med. Det gav et boost af selvtillid til Pirates, og Pirates var flere gange tættere på at komme på 4-2.
Det blev dog til 3-3, da Thomas Søndergaard scorede sit andet mål i kampen. Pirates var det hold, der jagtede sejren i ordinær tid mest, men det lykkedes ikke.
Derfor skulle man så ud i overtid, hvor det var Pirates, der startede med pucken, men det gav ikke de store muligheder. I stedet overtog White Hawks den, og det gav flere gode muligheder, hvor Jesper Wulff dog lukkede af. Pirates kom i undertal, og der blev kæmpet i stor stil, hvor man holdt Frederikshavn fra at score sejrsmålet.

Ingen mål i overtiden, så måtte man ud i straffeslag for at finde en vinder af kampen. For Pirates scorede Josh MacDonald sikkert, mens Lucas Andersen, Gorm Topholt og Christopher Frederiksen alle scorede for Frederikshavn.

Pirates spiller næste gang på søndag, hvor turen går til Vojens, hvor SønderjyskE tager imod. Der er kampstart kl. 15.00, og der vil komme et link op til livestream af kampen i løbet af søndagen.

Pirates TV: Interviews efter Aalborg mod Frederikshavn Optakt: Pirates skal tilbage på sporet mod lokalrivaler