Da Morten Secher i marts blev præsenteret som ny administrerende direktør for Aalborg Pirates var det for en klub med en sund økonomi og sportslig helt på toppen med god udsigt til at det danske ishockeymesterskab for tredje gang skulle ende i Aalborg.
Nu her to måneder senere den 1. maj, hvor den 38-årige nye Pirat-boss har sin første dag i direktørstolen efter at være ansat siden pr. 15. marts og snust til atmosfæren i et mere eller mindre mandskabsforladt Piratskib, hvordan ser han så på fremtiden:

To fremtids scenarier
-Jeg vil dele den i to. Den nære og den mere langsigtede. Lige nu holder vi forretningen ved lige med kun en på fuld tid i administrationen, mens resten inklusiv spillere og trænerstab er hjemsendt. Vi har en række støtteforanstaltninger i gang, og jeg er imponeret over den opbakning, vi møder fra alle sider. Endvidere har vi lagt billet ind på regeringens støttepakke, så må vi se hvor langt det rækker, men jeg er da optimist.
-På den lange bane jeg overbevist om, at vi nok skal bevare positionen som en af de førende klubber i dansk ishockey. Det gode arbejde såvel på som uden for isen skal nok fortsætte. Uden at det skal misforstås, skal vi stadig være den lidt frække dreng i klassen med nye overraskende og givtige tiltag.

Fortsat nye tiltag
Siden det først i marts blev meldt ud, at Morten Secher skulle tiltræde 1. maj har han selvfølgelig gjort sig nogle tanker om, hvordan han skulle sætte sit aftryk på Piratskudens fortsatte færd:
-Jeg vil først rigtig i gang samt se, hvordan udviklingen efter en forhåbentlig snarlig åbning af Corona-lukningen tager sig ud. Kan vi snart komme i gang med træningen, og vil det være muligt at spille kampe for tilskuere til september og ikke mindst for hvor mange tilskuere.
-Så venter også Champion League, hvor der nu bliver tale om en såkaldt knock out-turnering, hvor der kun bliver en kamp på hjemmebane. Champion League skal gerne være et løft for Aalborg Pirates og dansk ishockey. Men der er også flere spændende ting i støbeskeen, og som jeg håber snart at kunne løfte sløret for. Jeg glæder mig oprigtigt til at komme i gang, selv om det sker under lidt andre forudsætninger, end jeg havde tænkt for blot få uger siden.

Sport fylder meget
Sport har hidtil være en stor del af den nye direktørs liv. Morten Secher har været håndboldtræner i Aalborg Håndbold, Odder og HC Midtjylland og kommer senest fra en stilling som manager i EH Aalborg. Han har læst ledelse og organisatoriske forandringsprocesser på Aalborg Universitet og har en bachelor i idræt. Endelig har han haft to år som leder af AaB College.
-At være en del af topledelsen i en idrætsklub er et job, hvor man hele tiden er på, og det trives jeg med. Jeg har ikke den helt store erfaring med ishockey, men jeg har blandt andet brugt de sidste par måneder til at læse på lektien. Så jeg er klædt på.
-I den forholdsvis korte tid jeg har været i dialog med Pirats ledelse, har jeg set, at ishockey ikke er meget forskellig fra andre idrætsgrene, hvor man har en professionel overbygning samt en amatør- og ungdomsafdeling. Alle arbejder hen mod samme mål, og når det nås med succes, er det en stor del af lønnen.


Piratskuden godt på vej mod nye mål efter at have klaret første runde Thomas Bjuring siger: TAK FOR ALT