Pirates fik sæsonens første nederlag på hjemmebane i ordinær tid, hvor SønderjyskE sejrede med 3-6. Pirates kom bagud med 0-1 efter bare to minutter, og der lykkedes ikke at vende kampen til egen fordel.

Aalborg Pirates - SønderjyskE 4-6 (1-3, 0-1, 2-2)
Mål: 01:45 0-1 Martin Eskildsen, 08:07 1-1 Pierre-Olivier Morin (Ladehoff), 11:30 1-2 MacGregor Sharp (Bjerrum, Frank), 12:45 1-3 MacGregor Sharp (Little, Bjerrum) PP, 25:21 1-4 Anders Førster (Lund, D. Nielsen), 46:01 1-5 Mads O. Lund SH, 48:44 1-6 Daniel Madsen (Diedrichsen, Eskildsen), 49:07 2-6 Thomas Spelling (Krogsgaard, Ju. Jakobsen), 53:22 3-6 Thom Flodqvist (Iversen, Ladehoff)+

Udvisninger: Pirates 3x2 min., SønderjyskE 3x2 min.
Tilskuere: 3111

Topbrag i Bentax Isarena, hvor Pirates tog mod SønderjyskE, der havde holdt lidt fri op til kampen, da de havde haft et hårdt program. Hos Pirates var der frafald til Sebastian Bergholt og Marcus Pedersen, der har været ude i længere tid, men i forhold til seneste kamp var Victor Panelin-Borg og Felix Scheel kommet på skadeslisten.

Det blev en katastrofal start på kampen, da Lasse Bo Knudsen fra bag eget mål fik afleveret pucken til Martin Eskildsen, der hurtigt sendte pucken i nettet til 0-1. Pirates kæmpede videre, og kom frem til et par chancer, men Nicolaj Henriksen var på plads med et par redninger.
Pirates fik kampens første udvisning, men solidt arbejde i undertal gav muligheden til Pierre-Olivier Morin, der sendte pucken i nettet til 1-1. Opspillet stod Tobias Ladehoff for, hvor han arbejdede hårdt i egen zone og tvang SønderjyskE til at lave en fejl.
SønderjyskE kom foran igen, da Frederik Bjerrum sendte pucken ind foran mål, hvor MacGregor Sharp kunne styre pucken mellem benene på George Sørensen. Kort efter var Pirates igen i undertal, og denne gang var SønderjyskE hurtige til at score til 1-3, da George Sørensen gav en ripost, som MacGregor Sharp var hurtig til at sende i nettet.

Der kom lidt mere gejst fra spillerne efter pausen, hvor Garth Murray efterlyste en del af spillerne. Det var dog ikke en periode, der viste det store spil fra nogle holdene, hvor det var SønderjyskE, der fik udbygget deres føring til 1-4, da Anders Førster sendte pucken i nettet.
Pirates havde kun meget sporadiske muligheder, hvor der ikke var den store opfølgning på chancerne. Største chance tilfaldt Martin Højbjerg, der blev sendt afsted mod mål, men hans afslutning blev reddet af Henriksen i SønderjyskE mål.
Der begyndte at herske en lidt ond stemning på isen, hvor der kom flere eftertacklinger uden, at det gav flere udvisninger.

Garth Muurray havde ændret en del i kæderne til 3. periode for at se, om det kunne give noget ekstra energi, og selvom Pirates var i 5mod3 i et lille minut, så kunne man ikke komme til de store muligheder, som det burde give. Da SønderjyskE var blevet fire mand igen, kom Mads Lund afsted mod mål, hvor han sikkert sendte pucken i nettet til 1-5. Kort efter blev det også 1-6, da Daniel Madsen tæt under mål kunne komme først på en løs puck.
Pirates fik et par reduceringer ved først Thomas Spelling og siden Thom Flodqvist, men det lykkedes ikke at komme tættere på end de 3-6. Tiden løb af uret, og Pirates kunne notere sig det første nederlag i ordinær tid på hjemmebane.

Pirates spiller næste gang på søndag, hvor turen går til Esbjerg, mens næste hjemmekamp spilles på tirsdag kl. 19.00, hvor Rødovre Mighty Bulls kommer på besøg i Bentax Isarena.