Dansk Metal er hovedsponsor for dansk ishockey og dermed selvfølgelig også for unionens mange klubber. Det falder helt i tråd med formanden for Dansk Metal Aalborg Afdeling, Jan O. Gregersens interesse for det hurtige spil på isen.

Jan O. Gregersen er selv gammel ishockeyfan med start allerede i 70’erne, da Aalborg for alvor kom på ishockeykortet.
-Jeg var da kleinsmed på Aalborg Værft, som havde mange gode relationer til ishockey, hvilket blandt andet gav sig udslag i, at vi havde flere lærlinge, der i fritiden spillede ishockey på højeste plan, siger Metalformanden. Jeg kan huske lærlinge og spillere som Thorkild Olsen, Gorm Christiansen, Per Lydholm og Per Viggo Jacobsen.

Rødovre-kampen
-Jeg og flere andre på Aalborg Værft overværede mange af AaBs kampe, og jeg husker specielt en kamp sidst i 70’rne, hvor vi var DM-finale mod Rødovre i bedst af tre kampe. Vi havde vundet den første kamp i København og troede så, at den nu lå på den flade i en afgørende anden kamp i Aalborg.
- Klokken havde næppe slået 16.00, før vi hastede ud af Værftsporten for at stille os op i køen foran skøjtehallen i Samsøgade, hvor der senere i hvert fald var klemt de 1.972 tilskuere ind, som myndighederne tillod som det maksimale tilskuerantal.
Inde i en mere end propfyldt skøjtehal kunne Jan O. Gregersen og de mange AaB-fans til stor tilfredshed se, at hjemmeholdet kom foran 2-0, men så var det ned ad bakken. Rødovre endte med at have vundet 3-2, og en tredje kamp i København blev nødvendig. Den vandt Rødovre, og AaB måtte endnu en gang nøjes med sølv.

Lærlinge-hockey
Dette specielle forhold mellem Aalborgs bedste ishockeyhold AaB og Aalborg Vært og dermed Dansk Metal i Aalborg er blevet bevaret. Det betød blandt andet, at da Dansk Metal for nylig havde indbudt en række lærlinge til spisning og følgende ishockeykamp i Bentax Isarena, havde Jan O. Gregersen fået AaBs gamle topspiller Per Viggo Jacobsen til at komme og fortælle om de for mange måske lidt spøjske ishockeyregler.
I det hele taget har Dansk Metal og Aalborg Pirates gensidig glæde af hinanden, og Metalformanden vurderer, at Metal i Aalborg, hver gang Pirates spiller hjemme, har omkring 300 af fagforeningens medlemmer inde i Bentax Isarena.

Billet til finalen
-Aalborg Pirates havde i den al for hurtigt afviklede sæson et virkeligt topmandskab, og jeg er overbevist om, at vi kunne have taget det tredje mesterskab hjem til Aalborg, men sådan skulle det altså ikke være.
-I stedet har jeg og en række medlemmer købt billet til ”DEN AFLYSTE FINALE”, og jeg vil opfordre alle andre hockey-fans til at gøre det samme, således at økonomien vil være så god, at Pirates på ny kan have en spillertrup, der vinde det tredje guld hjem til Aalborg, slutter Metal-formanden.


Pirates håber på røde lygter 1. maj - kræfterne kan herefter bruges på den nye sæson Husker du....