Martin Højbjerg blev den store helt, da Frederikshavn blev sendt nordpå med et nederlag på 4-2. Emil Marcussen udløste et hav af flyvende bamser, da han udlignede til 1-1 i 1. periode.

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Mål: 14:44 0-1 Søren Nielsen (Åkesson, Eriksson), 15:05 1-1 Emil Marcussen (Brinkman, Jo. Jakobsen), 32:53 2-1 Martin Højbjerg SH, 40:32 2-2 Alexander Bumagin (Lindgren), 49:36 3-2 Martin Højbjerg (Davison, Spelling) PP, 51:12 4-2 Julian Jakobsen (Krogsgaard)

Udvisninger: Pirates 2x2 min., White Hawks 1x20 min. (Dane Fox), 5x2 min.
Tilskuere: 5000 (udsolgt)

Nye på skadeslisten for Pirates forud for kampen var backen Nikolaj Carstensen samt forward Marcus Pedersen, der var udgået i Odense i fredags. Pirates er ligeledes uden Felix Scheel og Tobias Ladehof.
Allerede under opvarmningen var der tænding på størstedelen af publikum i Bentax Isarena, hvor der kom tilråb mod hinanden. Præcist, som det skal være til et lokalbrag.
Der var lagt store planer, hvor bl.a., der skulle være en kamp mellem de to maskotter. Speakeren præsterede de to kamphaner, og Kaptajn DingDong fik en sejr på TKO (teknisk knockout). Forud for kampens begyndelse blev målmand George Sørensen kåret som september måneds spiller af Pirates Support.

Masser af tempo fra begge holds side og store chancer til begge hold, men det var Frederikshavn White Hawks, der kom til de farligste chancer. Frederikshavn havde kampens første powerplay, hvor George Sørensen måtte hive et par gode redninger ud af ærmet. George Sørensen vidste dog ikke helt, hvor pucken lå efter små 15 minutter, hvor Søren Nielsen var først over en løs puck, der lå ved stolpen lige ved siden af George Sørensen. Der skulle dog ikke gå mere end 21 sekunder, så havde Emil Marcussen udlignet og udløst et hav af bamser, der kom flyvende ind på isen. Den lille pause med oprydning virkede til, at den tog pusten ud af Pirates.
Der var chancer i begge ender af isen, men stillingen blev ved 1-1 efter 1. periode.

Det virkede til, at Pirates kom ud på flade fødder til 2. periode, hvor det var Frederikshavn, der kom til chancerne.
Efter små syv minutter af perioden kom Pirates i powerplay, hvor spillet blev sat rigtig godt op, men det var de små marginaler, der gjorde, at Pirates ikke kom foran. Kort efter powerplayets udløb var Frederikshavn dog tætte på at komme foran, men George Sørensen var igen på plads.
Pirates fik deres anden udvisning i kampen, men det var Martin Højbjerg, der opsnappede pucken på offensiv blueline og sendte pucken sikkert i nettet til 2-1. Pirates var til tider dog noget nonchelant i egen zone, hvor man ikke fik clearet pucken ordentligt, og man blev sat under pres.

Bare 32 sekunder inde i 3. periode udlignede Frederikshavn til 2-2, da Alexander Bumagin sendte pucken i nettet. Sebastian Bergholt havde været nede for at blokere første skud, hvilket bragte George Sørensen ud af position, og Bumagin kunne let smide pucken i nettet. Der blev taget fra i alle tacklinger, og spillerne fik lov til at gå til makronerne. Ca. halvvejs inde i 3. periode kom Pirates igen i powerplay, hvor Martin Højbjerg kunne styre pucken i nettet til 3-2. Kort efter gjorde kaptajnen det til 4-2, da han kom alene mod Tadeas Galansky.
Med fire minutter igen af perioden blev Frederikshavns Dane Fox sendt i bad for dårlig opførsel, da han brokkede sig og provokerende bankede staven i isen i retning af den ene hoveddommer.

Frederikshavn satsede mod slutningen uden målmand, men Pirates kæmpede godt, og tiden løb stille af uret. Dermed sejrede Pirates for anden gang i sæsonen med 4-2 over Frederikshavn.

Martin Højbjerg: God kemi, hurtig ishockey og sejre... Bliver Guld- og Sølvvalsen en ny nordjysk affære…