Fredag aften tørnede de to mest formstærke hold sammen i Rungsted. Det endte med sæsonens første nederlag i ordinær tid, da Rungsted sejrede med 3-1.

Rungsted Seier Capital - Aalborg Pirates 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
Mål: 18:25 0-1 Sebastian Brinkman (Spelling, Morin), 24:55 1-1 T.J. Moore (Persson, Rosenthal) PP, 35:44 2-1 Mario Lucia (Olsson) SH1, 53:23 1-3 Marcus Olsson (Andersson, Persson) PP.

Udvisninger: Capital 1x2 min., Pirates 4x2 min.
Tilskuere: 1110

Efter den flotte sejr i tirsdags over lokalrivalerne fra Frederikshavn White Hawks, så skulle der følges op, fredag aften, i Rungsted. Et sted, hvor Pirates har haft det svært med at tage de fleste point de seneste sæsoner.
Til kampen var Pirates stadig uden firkløveret bestående af backen, Nikolaj Carstensen samt forwards Felix Scheel, Tobias Ladehoff og Marcus Pedersen.

Kampen startede i højt tempo, hvor det var Pirates, der havde de bedste chancer. Thomas Spelling sendte pucken tæt forbi den ene opstander som en advarsel, for hvad der kunne være på vej. Rungsted var dog det første hold, der fik pucken i nettet, men målet blev hurtigt annulleret for høj stok. Pirates fik kampens første udvisning, men der blev kæmpet godt i boxplay, hvor man holdt Rungsted fra de helt store muligheder.

Rungsted kom til nogle gode muligheder, mens Julian Jakobsen sad ude i et par minutter efter et sammenstød med Rungsteds Shane Hanna midt på isen. Pirates kom under pres, men kort efter, at man blev fuldtallige igen, så var Sebastian Brinkman klar med en scoring, da han snuppede pucken og sendte den i nettet efter en lille droppasning fra Thomas Spelling. 0-1 var stillingen efter 1. periode, hvilket var ganske fortjent.

Pirates kom sløjt ud til 2. periode, hvor Julian Jakobsen blev ramt af en udvisning i forbindelse med en faceoff. Med bare et sekund tilbage af udvisningen endte pucken ved en fri T.J. Moore, der kunne sende pucken ind i et tomt mål, da George Sørensen havde mistet fokus på pucken.
En rigtig god kamp blev spillet i Rungsted, hvor Pirates fik en gylden mulighed for at komme foran, da Rasmus Andersson blev udvist. Der kom et par muligheder, men det var Rungsted, der scorede i undertal, da Krogsgaard fumlede med pucken på blueline, og Mario Lucia kom alene mod George Sørensen.
Stillingen var 2-1 til Rungsted efter 2. periode, hvor Rungsted kynisk udnyttede deres muligheder, mens Pirates var gået ned i tempo.

Pirates kom ud for fuld fart i 3. periode, hvor der skulle vises, at 2. periode ikke var deres reelle billede af. Pirates lå højt i deres forechecking, og Pirates stressede Rungsted meget mere til at lave små fejl, men Pirates var ikke skrappe til at udnytte disse. Efter små otte minutter af perioden tog Rungsted deres timeout efter en periode, hvor pucken stort set ikke havde forladt deres zone, medmindre at den var sendt til icing.
Rungsted fik deres mulighed i powerplay, da Martin Højbjerg tog en udvisning foran eget mål. Den udnyttede Rungsted til 3-1, da Marcus Olsson let kunne styre pucken i nettet foran mål uden chance for George Sørensen.

Pirates smed alt fremad, og med omkring tre minutter ville man gerne have George Sørensen ud af målet, men man kunne ikke få spillet til at fungere fremad banen. Med 1:42 tilbage på uret sendte Rungsted pucken til icing, og man tog George Sørensen ud af mål. Pirates kunne ikke få sat spillet op, og Rungsted var tæt på flere gange at udnytte tomt mål.
Tiden løb af uret, og Pirates måtte indkassere sæsonens første nederlag i ordinær tid.

Pirates spiller næste gang på tirsdag, hvor Herning Blue Fox kommer på besøg i Bentax Isarena.

De forsvarende mestre stoppede Aalborgs pointstime OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates