Det blev desværre ved ligeved og næsten for Aalborg Pirates. I en intens og dramatisk kamp seks blev udvisninger dyre for Piraterne, hvor de måtte konstatere at de måtte nøjes med sølv efter et nederlag på 2-3

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Mål: 02:19 1-0 Jonas Jakobsen, 02:39 1-1 Rasmus Thykjær Andersson (Hanna, Bjerrum), 27:00 1-2 Rasmus Thykjær Andersson (Persson, Olsson), 32:46 2-2 Martin Lefebvre (Ju. Jakobsen) PP2, 60:44 2-3 Shane Hanna PP

Udvisninger: Pirates 1x5+20 (Cody Donaghey), 3x2 min., Capital 5x2 min.
Tilskuere:

Til aftenens kamp, hvor Pirates kunne sende serien ud i en kamp7 om DM-guldet, så var kravet en sejr. Pirates havde fået Pierre-Olivier Morin i karantæne efter kamp 5 i Rungsted, men til gengæld var Tobias Ladehoff tilbage på holdkortet til kampen.

Aalborg var uden flere af de etablerede spillere til dagens kamp, og derfor var det påkrævet at nogle af de mindre prominent navne skulle steppe op. Netop fjerdekæden fra Aalborg skulle sætte sig i karakter, og i deres første skifte viste de sig frem på flotteste vis. Et skud skabte store tumult foran målet, og her var det Jonas Jakobsen som kunne skrabe pucken fri, og sendt pucken det sidste stykke over stregen.

Føringen varede dog ikke mere end få sekunder, da Rungsted på det efterfølgende angreb udlignede. Gæsterne fanger Aalborg alt for højt i banen, og efter en perfekt pasning fra Shane Hanna kunne Rasmus Andersson bringe balance i regnskabet med en flot førstegangsafslutning.

To hurtige mål og så var det tilbage til status quo genoprettet, efter et par helt vilde sekunder i kampens indledning.

I resten af perioden var det Aalborg som dominerede, og de skabte flere store chancer. Mikkel Højbjerg havde først chancen tæt under mål, men en utrolig sideforflytning af Cristopher Nihlstorp forhindrede en ny føring til hjemmeholdet.

Senere tog den svenske målvogter også pynten af Thomas Spelling, da Aalborg forwarden i undertal kom alene igennem. Denne tendens af store chancer forsatte resten af perioden, hvor Aalborg især i powerplay var tæt på, men takket være verdensklasse målmandsspil af Nihlstorp forblev stillingen 1-1 efter første periode.

Anden periode bestod af stor dramatik i starten, da Aalborg efter blot et minut ramte overliggeren og få minutter senere var George Sørensen tæt på at give et mål væk da han bag mål smed pucken væk.

Tacklingerne var utrolig hårde og efter fire minutter af anden periode blev den også for hård, da Cody Donaghey med alt for stor kraft hamrede Mathias L. Hansen ind i banden. Det gav en game misconduct og fem minutters Rungsted powerplay.
Efter 3:30 minuts heroisk boxplay fra Aalborg Pirates måtte hjemmeholdet kapitulere. En flot pasning fra Mattias Persson gav Rasmus Andersson, som med frit mål kunne sende Rungsted på vej imod guldhjelmene med sit andet.

Aalborg overlevede det resterende powerplay, men Rungsted havde fat i den lange ende. Nu var det dem som styrede spillets gang. De pressede Aalborg højt og fik også skud som skabte tumult omkring George Sørensen, men den landsholdsaktuelle målmand hold stand.

Bedst som man begyndte at tror at Rungsted skulle sætte sig på kampen, kom de i gevaldige udvisningsproblemer. Både Gustav Green og Hampus Gustavson fik med 10 sekunder imellem en udvisning, og i fem mod tre var Aalborg skarpe. Fra slottet kunne Martin Lefebvre trække ind i banen, og sende pucken imellem benene på Nihlstorp til en udligning.

Helt lige og med under et minut igen og en afventede udvisning til Aalborg, var Rungsted tæt på at sende sig i front lige før pausen. Først var Charlie Sarault tæt på, da han fik en friløber og senere var Alex Wideman millimeter fra i to omgange, men George Sørensen lavede mirakelredninger i periodens sidste minutter.

Rungsted sat tungt på tingene i tredje periode, men George Sørensen leverede en fantastisk periode med flere utrolige redning på Rungsteds forwards. Tim Daly, Mattias Persson og resten af Rungsted holdet sværmede omkring Sørensens mål, men ind ville pucken ikke.

Aalborg var sjældent farlige, og kun i powerplay med Tim Daly i boksen var Aalborg tæt på at komme foran. Dog fik hjemmeholdet aldrig rigtig kommet ind foran Nihlstorp i målet og få returpuckene til at blive farlige. Som minutterne løb af uret i Bentax Isarena lugtede det af seriens første overtid.

Med blot 36 sekunder igen koksede Aalborg gevaldigt i deres udskiftning og det kostede en to minutters udvisning for seks spillere på isen. Derfor skulle overtiden starte med halvandet minuts fire mod tre.

Det blev for meget for de hårdt kæmpende Aalborg spillere. I overtal skulle Rungsted blot bruge 45 sekunder for at gøre sig selv til danske mestre. Shane Hanna hamrede til pucken og fik nettet bag George Sørensen til at blafre som skabte et stort jublebrøl fra Rungsted lejren.


SKØNNE BILLEDER: Genoplev dramaet i Aalborg - KAMPEN Kabanov: Nede med 1-2 tænker man ikke særlig meget