Tirsdag aften skulle Pirates forsøge at få noget selvtillid efter en dårligere stime op til Final4. Det lykkedes med en sejr på 6-1 over SønderjyskE, og selvom sejren var overbevisende, så var der stadig elementer i spillet, der kan forbedres mod Final4.

Aalborg Pirates - SønderjyskE 6-1 (2-1, 2-0, 2-0)
Mål: 07:51 1-0 Pierre-Olivier Morin (MacDonald, Morin), 08:57 2-0 Carl Neill (Spelling), 18:45 2-1 Mads Eller (Gatz Nielsen) SH, 22:22 3-1 Mikkel Højbjerg (MacDonald, Lefebvre) PP, 32:17 4-1 Josh MacDonald (Lefebvre, Kabanov), 47:16 5-1 Martin Lefebvre (Spelling), 53:30 6-1 Josh MacDonald (Kabanov, Lefebvre)

Udvisninger: Pirates 6x2 min., SønderjyskE 5x2 min.
Tilskuere: 0

Pirates skulle forsøge at få en god oplevelse op til Final4 i den kommende weekend. Modstanderen, tirsdag aften, var et formstærkt SønderjyskE hold, der kun har tabt en af deres seneste seks kampe. Det nederlag var mod netop Pirates.

Pirates havde til kampen fået papirerne i orden på Ben Duffy, så han kunne stille til start for Pirates, så han kunne få en enkelt kamp med holdet inden Final4. Dog var Sebastian Bergholt skrevet på skadeslisten, hvilket betød, at Anton Schou blev skrevet på holdkortet igen som 7. back.

Det var tæt på, at Pirates kunne have fået en dårlig start på kampen, da Pierre-Olivier Morin tog kampens første udvisning allerede indenfor det første minut. Dog kom SønderjyskE ikke frem til den store chance. Pirates' nye spiller, Ben Duffy, var flere gange tæt på, og i starten af perioden skød han lige på Henriksen, der havde fået lov til at starte for SønderjyskE.
SønderjyskE kom igen i overtal, men Pirates' defensiv blokerede flot på skuddene, dog var Brendan Harms tæt på, da han spadserede gennem Pirates' defensiv, men chancen blev sendt ved siden af mål.
Så var det Pirates til at få et mindre overtag på spillet, hvilket Pierre-Olivier Morin udnyttede til at score til 1-0 og ca. et minut senere blev det til 2-0, da Carl Neill modtog pucken, som han sendte gennem trafikken til 2-0. Efter to mål på tre skud, så var arbejdsdagen over for Nicolaj Henriksen, og i stedet kom Patrick Galbraith ind.
Pirates fik et par muligheder i powerplay uden at man dog kunne udbygge føringen, hvor Ben Duffy var tættest på, da han driblede gennem SønderjyskE defensiven, men sendte pucken på ydersiden af stolpen. Pirates' powerplay var heller ikke just sprudlende, da Pirates igen kom i overtal, hvor det var Mikkel Højbjergs skud på overliggeren, der var tættest på at udbygge føringen.
Mads Eller vandt kapløbet med en træt Carl Neill, og fik slået til pucken, så den gik ind via stolpen, og han bragte SønderjyskE tilbage ind i kampen.
2-1 til Pirates efter 1. periode var dog fortjent efter spil og chancer.

Pirates fik den perfekte start på 2. periode, da man kom i powerplay, og Mikkel Højbjerg kunne sende pucken i nettet bag Galbraith. Målet kom på en retur efter et skud fra MacDonald, som Galbraith kunne sætte benskinnen på.
Pirates fik igen chancen i powerplay, men det lykkedes ikke denne gang at udbygge føringen yderligere. Pirates skabte en del chancer, og holdt SønderjyskE fra at komme i nærheden af George Sørensen i den anden ende.
Mikkel Højbjerg havde muligheden for at bringe Pirates på 4-1, men Patrick Galbraith fik samlet benskinnerne og hævet dem, så han fik ram på pucken. Pirates skulle dog ikke snydes for målet til 4-1, omend det var et af de heldige. Josh MacDonald sendte pucken mod mål, og ville have gået omkring en meters penge forbi mål, men den ramte Daniel Galbraith på skøjten og trillede i mål.
SønderjyskE fik et par powerplays mod slutningen af perioden, hvor de kom til nogle skud og fik lagt pres på George Sørensen.
4-1 efter 2. periode kunne man ikke sige noget imod.

Pirates kom ud til 3. periode på lidt flade skøjter, hvor SønderjyskE havde mere fart i skøjterne. SønderjyskE jagtede den tidlige scoring, der kunne have bragt dem tilbage i kampen, og Emil Bejmo var også tæt på, men han sendte den på stolpen.
Pirateskæden med MacDonald, Kabanov og Morin så ud til at gøre lige, som det passede dem i offensiv zone, hvor de skøjtede rundt om SønderjyskEs spillere. Det gav dog ikke mål, men det så ud til at tage modet fra SønderjyskE.
Begge hold fik en udvisning, og det blev 4mod4, hvor Lasse Bo Knudsen tog løbet mod mål, mens Martin Lefebvre kom i anden bølge, og ingen samlede ham op, og han kunne sende pucken i nettet til 5-1. Det var afgørelsen af kampen, hvor SønderjyskE gik helt ned.
SønderjyskE var tæt på at reducere, mens Martin Eskildsen sendte pucken i sidenettet, hvor han havde næsten tomt mål efter godt forarbejde fra Brendan Harms.
Kort efter blev det også til 6-1, hvor det igen var MacDonald, der var på spil, og til sidst endte pucken ved MacDonald, der hamrede pucken i nettet.
SønderjyskE var tæt på en reducering ved Steffen Frank, men George Sørensen kom godt ud af målet og fik reddet skuddet.

Pirates spiller næste gang på fredag kl. 20.00, hvor Esbjerg Energy er modstanderen i den ene semifinale ved Final4.


Pirates TV: Highlights og interviews efter 6-1 sejr STREAM: Aalborg Pirates-SønderjyskE