Et vaskeægte hattrick af Martin Højbjerg sikrede sejren og de tre point i topbraget mod SønderjyskE. Det var SønderjyskE, der kom foran i 1. periode, men på 2:23 scorede Martin Højbjerg tre gange, og lukkede kampen. SønderjyskE fik reduceret, men Tobias Ladehoff lukkede og slukkede med et par minutter igen.

Aalborg Pirates - SønderjyskE 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)
Mål: 04:49 0-1 Mathias Borring Hansen (Holzmann, Brown), 31:33 1-1 Martin Højbjerg (Curti, Bjorkstrand) PP, 32:56 2-1 Martin Højbjerg (Ju. Jakobsen, Bjorkstrand) PP, 33:51 3-1 Martin Højbjerg (Korsgaard, Carstensen), 54:07 3-2 Steffen Frank (Eller, O'Donnell), 55:56 4-2 Tobias Ladehoff (Koch)

Udvisninger: Pirates 3x2 min., SønderjyskE 2x2 min.
Tilskuere: 2126

Til aftenens kamp var værterne forstærket med Jonas Jakobsen og Jacob Møller Jensen, der begge var vendt tilbage efter skade og karantæne. Det gav en bedre mulighed for Pirates at spille med fire kæder. På skadeslisten var Pirates stadig uden forwards Mikkel Højbjerg og Emil Marcussen. Gæsterne fra det sønderjyske kom med samme trup, der senest havde besejret Herlev Eagles med 3-1, hvilket betød, at SønderjyskE var uden Anton Öhman i defensiven, mens Matt Salhany, Yannick Vedel og William Boysen manglede offensivt.

Der var lagt i ovnen til et topbrag i Gigantium, når Metal Ligaens nummer 3, Pirates, tog imod nummer 4, SønderjyskE. Gæsterne fra SønderjyskE havde revanche til gode, efter at Pirates tidligere på sæsonen sejrede med 6-2 i Vojens.
Målmandsduellen stod mellem George Sørensen for Pirates og Nicolaj Henriksen for SønderjyskE.

Begge hold startede kampen med at spille med fire kæder, men dog gik Pirates hurtigt ned på tre kæder for at få muligheden for at få et mismatch, som man kunne udnytte. Det lykkedes et par gange i første periode, dog uden at det kastede mål af sig.
Mål kom der, da SønderjyskEs Mathias Borring Hansen tæt under mål kunne styre pucken ind ved den nærmeste stolpe uden den store chance for George Sørensen i målet. Pirates kæmpede videre og begyndte at sende flere pucke mod mål, hvor SønderjyskE dog flere gange var stærke til at stå i vejen for puckene.
SønderjyskE var tæt på at komme på 0-2, men denne gang nåede George Sørensen at reagere på styringen, der havde retning mod foden af den ene stolpe.
Begge hold forsøgte at forstyrre hinanden i opspillet, hvilket gjorde det til en mindre rodet periode, hvor der ikke var nogen af holdene, der fik et større overtag i længere tid af gangen.

Det blev en stærk 2. periode fra Pirates, hvor Thomas Spelling og Patrick Bjorkstrand var tæt på i periodens begyndelse. Det var SønderjyskE, der fik kampens første powerplay, men Pirates' boxplay arbejdede godt, og SønderjyskE fik ikke sat spillet op. Lige efter powerplay var det igen SønderjyskE, der pressede Pirates tilbage på isen. Pirates havde kun sporadiske muligheder, men pludseligt blev det lukket op.
Pirates kom i powerplay, hvor Charlie Curti sendte pucken på mål fra blueline, hvor den først ramte en SønderjyskE stav, og indersiden af Martin Højbjergs ben og gik i nettet. Målet blev først tilskrevet Charlie Curti, men blev senere rettet til Martin Højbjerg. SønderjyskE tog endnu en udvisning, og igen var det Pirates, der udnyttede muligheden. Julian Jakobsen fik pucken på mållinjen, og trak lidt ind i banen, hvor han ventede på Martin Højbjerg, der kom i fart og sendte pucken i nettet til nordjysk føring. Et lille minut senere var det igen Martin Højbjerg, der var sidste mand på pucken, da Jeppe Jul Korsgaard lå pucken til rette, og Højbjerg kunne fuldføre sit hattrick.

Det var Pirates, der kom ud med stor gejst efter en periode, hvor man fik udnyttet mulighederne. Det skulle man bygge videre på, men det var SønderjyskE, der kom tæt på, da Anders Koch og Kirill Kabanov tog en udvisning hver, og SønderjyskE kunne spille 5mod3 i to hele minutter. Der blev kæmpet alle mand, og flere skud blev blokeret, og George Sørensen havde et par store redninger også.
Da man igen var fem mand på isen var Pirates tæt på at komme på 4-1, da Kirill Kabanov kom alene mod Henriksen i målet, men det lykkedes ikke for Kirill at score.
SønderjyskE fik bragt en smule spænding ind i kampen, da Steffen Frank fik reduceret til 3-2 med små seks minutter igen af perioden. SønderjyskE forsøgte at presse, men det var Tobias Ladehoff, der bragte Pirates på 4-2, da han skød på mål, og Henriksen så ud til at droppe pucken i nettet. Det lignede afgørelsen på kampen, og selvom SønderjyskE fik taget Henriksen ud af målet med lidt under et minut igen, så kunne Pirates holde stand.

Pirates spiller næste gang på fredag, hvor turen går til Bitcoin Arena i Hørsholm, hvor Rungsted Seier Capital tager imod. Der er kampstart kl. 20.15. Næste hjemmekamp er på søndag kl. 15.00, hvor Herlev Eagles kommer på besøg i Gigantium Isarena.