Kampen bølgede fra side til side, og der var gode ting til at tage med, men der var også nogle ting, der skal arbejdes med frem mod slutspillet. Tvillingerne sikrede sejren på 5-4 med hver deres scoring i 3. periode.

Aalborg Pirates - Herning Blue Fox 5-4 (2-1, 1-3, 2-0)
Mål: 02:53 1-0 Thom Flodqvist (Krogsgaard), 13:36 1-1 Morten Poulsen (Brace, D. Nielsen), 17:04 2-1 Mikkel Højbjerg (Ma. Højbjerg, Krogsgaard), 24:55 2-2 Mark MacMillian (Jessen, M. Jensen), 29:25 3-2 Pierre-Olivier Morin (Spelling, Carstensen), 32:39 3-3 Cameron Brace (Lassen, Weichel), 39:56 3-4 Cameron Brace (Poulsen, D. Nielsen), 54:40 4-4 Mikkel Højbjerg (Ma. Højbjerg, Davison), 54:55 5-4 Martin Højbjerg (Panelin-Borg),

Udvisninger: Pirates 6x2 min., Blue Fox 5x2 min.
Tilskuere: 3652

Første kamp efter landsholdspausen, og det var topbrag i Bentax Isarena, hvor Metal Ligaens nummer 2, Herning Blue Fox, var på besøg. Sidste gang, at Herning var på besøg endte det med et nederlag efter straffeslag til Pirates. Så Pirates havde noget, der skulle revancheres.
Martin Lefebvre, der måtte udgå af semifinalen i Final4, var ikke blevet klar, og derudover var der ingen ændringer på holdet.

Forud for kampen blev Kirill Kabanov hyldet for sine 100 kampe i Aalborg, mens han også blev kåret som januar måneds spiller for Pirates.

Katastrofal start på kampen blev afværget af overliggeren, da en farlig pasning ved offensiv blueline blev opsnappet af Hernings Lasse Lassen. Heldigt for Aalborg blev det ved 0-0. Et par minutter senere kom Pirates foran, da Thom Flodqvist sendte pucken fra blueline og direkte i nettet bag Simon Nielsen.
Chancer i begge ender, men det var Nikolaj Carstensen, der var tættest på at øge til 2-0, men hans styring gik forbi mål.
Herning fik powerplay, og Morten Poulsen fik pucken i nettet. Det lignede, at der var interference på George Sørensen, men dommeren skøjtede ud og kiggede det igennem og godkendte scoringen.
Efter et længere pres på Hernings mål lykkedes det også for Pirates at komme på 2-1, da Mikkel Højbjerg blev efterladt alene i slottet, og han scorede sikkert.
Det kunne også være blevet 3-1, da Kirill Kabanov var tæt på at score. Pirates kom i powerplay mod slutningen af perioden, hvor pucken fløj omkring Hernings mål.

Pirates kom nærmest slet ikke ud til 2. periode, hvor man gav flere store chancer til Herning. Chancerne stod i kø, og det lykkedes også for Herning at udligne ved Mark MacMillian, der var placeret direkte foran George Sørensen.
Fejlene stod næsten i kø i perioden, men det var alligevel Pirates, der kom foran ved Pierre-Olivier Morin ca. midtvejs i perioden.
Pirates faldt en smule sammen, og det lykkedes for Hernings Cameron Brace at score to gange, først et skud i det fjerneste hjørne udenfor George Sørensen.
Med omkring ti sekunder igen af perioden slappede Pirates af, og Cameron Brace kunne afdrible George Sørensen og sende pucken i nettet.

Pirates var tæt på at få en katastrofal start på 3. periode, da Cameron Brace kom alene mod George Sørensen, men George Sørensen fik lukket ned for chancen, så Pirates stadig kun var nede med et enkelt mål. Pirates kæmpede videre, og kom til nogle chancer, men det blev ikke rigtigt farligt i flere omgange. Det var mange gange, at man fik pucken ind, og så måtte man ud og starte forfra igen.
Da Pirates tog et par udvisninger med kort mellemrum, og Herning kunne spille 5mod3 i næsten to minutter, men Pirates kæmpede heroisk og fik flere gange clearet pucken.
Da Pirates så kom i powerplay lugtede det af en udligning, men den kom ikke i powerplay, men derimod ca. et halvt minut senere, da Mikkel Højbjerg fik listet pucken i nettet. Efterfølgende måtte man spille 4mod4, hvor Martin Højbjerg kunne afgøre kampen med scoringen til 5-4.
Herning forsøgte at tage målmanden med omkring 45 sekunder igen, men Pirates spillede klogt og lukkede ned for mulighederne. Tiden tikkede af uret, og det endte med en sejr på 5-4 over Metal Ligaens nummer 2, Herning Blue Fox.