Pirates ydede en god indsats mod de tidligere vindere af Champions Hockey League, men det endte med et nederlag på 1-3. Dermed er Pirates endegyldigt ude af Champions Hockey League inden returkampen næste tirsdag.

Tirsdag aften var der på papiret ikke nogen tvivl om, at det var overmagten, at man skulle op imod. Svenske Luleå, der vandt den første Champions Hockey League tilbage i 2014/15 sæsonen. I øjeblikket ligger Luleå på en 12. plads i den svenske liga, men de fleste hold har spillet 6 kampe, hvor Luleå kun har spillet fem kampe i øjeblikket.

Pirates var til kampen uden Lukas Buchta og Oskar Drugge, der er født i Luleå og har spillet en stor del af ungdomstiden i netop Luleå, i defensiven, mens Mikkel Højbjerg var fraværende i offensiven. Målmandsduellen stod mellem George Sørensen for Aalborg Pirates og Matteus Ward for Luleå.

Pirates fik en god start på kampen, hvor man kom til nogle gode muligheder, hvor først Julian Jakobsen og siden Kirill Kabanov testede Matteus Ward i det svenske mål. Luleå bed sig flere gange fast i Pirates' zone, og det gav flere halve muligheder, hvor George Sørensen måtte være vågen i målet.
Halvvejs i perioden var det Pirates unge kæde, der fik bidt sig fast i Luleås zone, hvor spillerne kunne skifte enkeltvis, og da havde Julian Jakobsen og Ben Carroll et par gode muligheder hver, der dog begge prellede af på stolpen. Det var et par gode minutter for Pirates, der dog blev straffet for en halv fejl i egen zone. Pucken endte ved Konstantin Komarek, der hurtigt fyrede kanonen af, og Sørensen var uden chance i målet.
Luleå fik kampens første powerplay, hvor de fik spillet pucken rundt og kom til enkelte afslutninger, uden at det blev helt farligt. Kort efter, at Pirates var blevet fuldtallige, fik de muligheden i powerplay, hvor Pirates fik spillet sig frem til enkelte store muligheder, hvor især Patrick Bjorkstrand havde næsten frit mål, men en stav kom i vejen for skuddet.
0-1 efter 1. periode, hvor Pirates stod godt imod en stærk svensk offensiv.

Pirates havde en god mulighed i første skift af 2. periode, men ellers var det Luleå, der skruede op for tempoet, og Pirates blev tit fanget i egen zone. Det var også tilfældet, da Luleå kom på 0-2, da Radek Muzik så ud til at styre pucken tæt under mål, men det var skuddet fra backen, Julius Honka, der gik hele vejen. Dommerne skulle dog ud at tjekke det igennem på video, men efter et kort kig på billederne, så dømte de mål.
Et par minutter senere var den gal igen, da Filip Pyrochta fik for meget plads i slottet og sikkert sende pucken i nettet. Men allerede i skiftet efter var det Pirates, der kunne reducere til 1-3, da Magnus Boesen modtog pucken fra Ladehoff med frit mål, hvor han kunne sende pucken sikkert i nettet. Det var Boesens første mål for Pirates i karrieren, og hvilken scene at markere sig på.
Luleå kom i powerplay, men det var Pirates, der havde de bedste muligheder i de to minutter. Efter udvisningens udløb kom Einar Emanuelsson alene mod George Sørensen, hvor Sørensen blev den store i situationen. Pirates fik endnu en mulighed i powerplay, og man fik spillet pucken godt rundt uden, at det gav den helt store mulighed.
Med sekunder tilbage af 2. periode var Pirates tæt på at reducere, men pucken krydsede ikke linjen og dermed var det 1-3 efter 2. periode.

Pirates gav det chancen i starten af 3. periode, hvor det også virkede til, at Luleå havde skruet ned for tempoet, og de bare skulle køre sejren hjem, så de kunne komme videre til Malmø, hvor Redhawks venter på torsdag i SHL. Luleå kom frem til flere gode muligheder, men George Sørensen var vågen i målet. Pirates forsøgte, men det gav ikke pote, hvor man ikke kunne presse spillet ned i Luleås zone i længere tid af gangen.
Einar Emanuelsson fik muligheden i 2mod1, men igen var George Sørensen på plads i målet. Pirates satsede mere offensivt, hvilket gav store chancer til Luleå uden, at de kunne udnytte dem.
Med ca. halvandet minut blev George Sørensen taget ud af målet, og Pirates satsede med en ekstra markspiller. Det gav dog ikke et større pres, og man kunne ikke få sat noget powerplay spil op. Tiden rendte af uret, og det endte med et nederlag til Pirates på 1-3.

I gruppens anden kamp vandt Jukurit Mikkeli uden kamp, da Sparta Prag ikke kunne komme frem grundet en teknisk fejl på flyet. Det betyder, at Jukurit er sikre på 2. pladsen i gruppen efter Luleå, mens Sparta Prag er nummer 3 i øjeblikket.

Kampfakta:
Aalborg Pirates - Luleå 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)
12:20 0-1 Konstantin Komarek (Mattsson)
23:05 0-2 Julius Honka (Shinnimin)
25:20 0-3 Filip Pyrochta (Rask)
25:44 1-3 Magnus Boesen (Ladehoff, Knudsen)

Udvisninger:
Pirates: 2x2 min.
Luleå: 2x2 min.

Tilskuere: 1406

SE MÅLENE FRA Aalborgs Champions Hockey League-kamp mod Luleå HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra kampen mellem Frederikshavn og Aalborg