Thomas Spelling scorede to mål, da Frederikshavn White Hawks blev sendt mod nord med et nederlag på 5-1 efter en flot 1. periode, mens man forsvarede resten af kampen.

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 5-1 (4-0, 0-1, 1-0)
Mål: 09:22 1-0 Thomas Spelling (Morin), 22:59 2-0 Kirill Kabanov (Davison), 16:46 3-0 Thomas Spelling (Knudsen), 17:31 4-0 Thom Flodqvist (Kabanov, Carstensen), 39:07 4-1 Anders Eriksson (Krag-Christensen) SH, 41:29 5-1 Thom Flodqvist (Hinse)

Udvisninger: Pirates 4x2 min., White Hawks 3x2 min.
Tilskuere: 5000 (udsolgt)

Til aftenens nordjyske lokalbrag i Bentax Isarena havde Pirates et par ændringer i kæderne, da Thomas Spelling var tilbage efter sin skade. Han var rykket tilbage til kæden med Pierre-Olivier Morin og Felix Scheel, mens Thom Flodqvist var rykket ind i kæden med Kirill Kabanov og Olivier Hinse.

Pirates gav nogle chancer i løbet af perioden, hvilket gjorde, at George Sørensen kom på arbejde i målet, men ellers var det Pirates, der kom til de fleste og største chancer.
Frederikshavn fik muligheden i powerplay, men et godt arbejde i undertal holdte Frederikshavn fra de hel store chancer.
Til gengæld var Pirates skarpe i den anden ende, når man kom til chancer. Pierre-Olivier Morin havde lige haft et skud i benskinnen på Galansky, hvor Pirates hurtigt vendte spillet, og Thomas Spelling kunne sende pucken i nettet. Hvis man opsøger heldet, så får man det som regel også nogle gange, hvilket må beskrive 2-0 målet meget godt, for Kirill Kabanov smider pucken på mål, og via Christian Mieritz krop går pucken i nettet til 2-0.
Bentax Isarena kogte, og mod slutningen af perioden blev det også til 3-0 og 4-0, da Thomas Spelling sendte pucken til 3-0, mens Thom Flodqvist slog pucken over stregen til 4-0 med omkring 2½ minut igen af 1. periode.

2. periode blev en noget tam affære i forhold til de første tyve minutter. Pirates spillede meget nonchelant med pucken, og man gav meget mere spil med pucken til Frederikshavn.
Frederikshavn havde muligheden efter omkring otte minutter af perioden, hvor Mikkel Bertelsen i flere omgange var tætte på at reducere, men kort efter var Felix Scheel tæt på at gøre det til 5-0.
Mod slutningen af periode kom Pirates i et par powerplays, men powerplay kom kun frem til enkelte store muligheder, hvor Mikkel Højbjerg var tættest på.
Mens Pirates var i overtal fik Anders Eriksson reduceret til 4-1, da Eriksson afdriblede George Sørensen og lå pucken i nettet.

Pirates kom hurtigt på 5-1, da Thom Flodqvist scorede sit andet mål i kampen, og så ud til, at han afgjorde kampen til aalborgensisk fordel. Pirates arbejdede bedre defensivt i 3. periode, hvor de ikke gav de helt store chancer væk. Mads Ladsen var dog tæt på at reducere til 5-2, da han sendte pucken på mål og ramte Anders Krogsgaard på vejen, men George Sørensen fik ramt på pucken i sidste øjeblik.
Periodens største dramatiske øjeblik kom, da Patrick Madsen ramte Pierre-Olivier Morin højt, og Morin måtte skøjte i omklædningsrummet og ikke kom tilbage til kampen. Pirates fik en udvisning mod kampens afslutning, men der kom ikke spænding i kampen.

Pirates spiller næste gang allerede i morgen aften, mandag, i Frederikshavn, hvor der er nyt opgør mod Frederikshavn White Hawks. Der er kampstart kl. 19.30 i Frederikshavn.

Optakt: Dobbeltopgør mod Frederikshavn White Hawks OPTAKT: Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks