Trevor Gooch blev den store helt for Pirates i lokalbraget mod White Hawks, da han bragte Pirates foran med små to minutter igen, og han lukkede kampen med en scoring i tomt mål med et halvt minut igen.

Årets første nordjyske lokalbrag i Metal Ligaen blev spillet fredag aften i Sparekassen Danmark Isarena. Forud for kampen blev det annonceret, at Sparekassen Danmark forlængede deres aftale med fem år, og Tobias Ladehoff blev hyldet for sine første 400 kampe i Aalborg.

Hos Pirates var der ikke de store ændringer på holdkortet i forhold til kampen i tirsdags mod Rødovre Mighty Bulls, mens White Hawks havde fået Jesper Dalroth tilbage. Dog manglede de stadig Jesper Jensen i offensiven.
Målmandsduellen stod mellem George Sørensen for Aalborg Pirates og Tadeas Galansky for Frederikshavn White Hawks.

Det blev en kamp, hvor White Hawks var det bedste hold i de første tyve minutter, mens Pirates kæmpede sig tilbage, men White Hawks spillede godt i egen zone og ikke tillod de store chancer. Trevor Gooch blev dog den store helt med to scoringer i tredje periode for Pirates, hvor han også havde assisteret på de første to Pirates mål i kampen.

Det var Pirates, der kom bedst ud til kampen med fart i skøjterne, og det gav også kampens første powerplay, men det lykkedes ikke for Pirates at udnytte dette. Der skulle gå små syv minutter, før White Hawks fik registeret sit første skud, men det førte også til scoring, da den tidligere Pirates-spiller, Jakob Møller Jensen, i to omgange fik listet pucken ind bag George Sørensen. Det ændrede perioden en smule, hvorefter at det var White Hawks, der var tættere på 0-2 end Pirates var på 1-1. Christopher Frederiksen blev spillet helt fri i slottet, men George Sørensen var hurtigt ude og gøre målet mindre.
White Hawks sad mere på spillet, og det gav også et powerplay, da Pirates' Kirill Kabanov måtte ud i et par minutter for en hooking uden, at det gav scoringer. Sebastian Brinkman var tæt på at bringe White Hawks på 0-2, men Sørensen afværgede chancen.
White Hawks fik endnu en mulighed i powerplay, hvor man var tæt på at komme på 0-2, men George Sørensen var vågen inde på stregen, hvor han fik slået pucken væk inden Halme kom til med staven.
0-1 efter 1. periode, hvor Pirates startede godt, men det var White Hawks, der sluttede perioden bedst af.

Det var en tæt start på 2. periode, hvor begge hold havde chancer, men det var Patrick Bjorkstrand, der startede det store bamseshow, da han blev efterladt helt fri foran mål, og han kunne uden problemer sende pucken i nettet bag Galansky. Bamserne fløj på isen, og spillet blev afbrudt i nogle minutter, mens de blev samlet sammen. Hele overskuddet for seancen går til Unicef Danmark. Beløbet blev gjort op til 25.400 kroner.
Scoringen gav mere fight og gejst ved Pirates, der kom til enkelte chancer efterfølgende. Det var dog White Hawks, der kom foran igen, da Thomas Søndergaard blev efterladt alene foran George Sørensen, og han kunne uden problemer sende pucken i nettet til ny White Hawks føring.
White Hawks kom til nogle muligheder, og der kom også et powerplay til White Hawks, men det gav ikke de store chancer, men stort set i samme øjeblik, som Pirates blev fuldtallige driblede Victor Rollin-Carlsson rundt med pucken, og han endte med at sende pucken ind bag Galansky med baghånden.
Pirates bankede for føringen, hvor Thomas Spelling bl.a. sendte pucken på sammenføjningen, og kort efter var det igen Thomas Spelling, der fik Galansky til at diske op med en stor redning for at holde White Hawks helt lige med Pirates.
2-2 efter 2. periode kunne der ikke sættes en finger på, hvor Pirates kom bedre med i perioden og fik udlignet et par gange.

I starten af 3. periode var det igen Pirates, der var mere i puckbesiddelse og fik sendt pucke på mål, hvor Galansky dog ikke havde nogle problemer med at redde dem. Det var dog ikke store chancer, som Pirates kom frem til, da White Hawks var gode til at holde Pirates tæt på banden.
White Hawks fik muligheden i powerplay, men det lykkedes ikke at komme til store muligheder, og som Pirates var tæt på at blive fuldtallige, røg Nikolaj Kristensen ud for en slashing, men Pirates fik ligeledes heller ikke sat spillet op til de store muligheder.
Med fire minutter igen af 3. periode fik Pirates en gylden mulighed, da man kom i powerplay i to minutter. Pirates kom ikke til de helt store chancer, men i samme sekund, som White Hawks blev fuldtallige, styrede Trevor Gooch pucken op over skulderen på Galansky og bragte Pirates foran for første gang i kampen.
White Hawks tog prompte timeout, og med et lille minut igen skøjtede Galansky ud af målet, men Trevor Gooch lukkede kampen med en scoring i tomt mål med et halvt minut igen.

Kampfakta:
Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)
07:05 0-1 Jacob Møller Jensen (Åkesson, Halme)
24:43 1-1 Patrick Bjorkstrand (Carroll, Gooch)
27:49 1-2 Thomas Søndergaard (Møller Jensen, Åkesson)
33:00 2-2 Victor Rollin-Carlsson (Gooch)
57:56 3-2 Trevor Gooch (Bjorkstrand, Drugge) PP
59:30 4-2 Trevor Gooch (Rollin-Carlsson)

Udvisninger:
Pirates: 4x2 min.
White Hawks: 3x2 min.

Tilskuere: 4369

LANGSIGTET FORSTÆRKNING MED SPAREKASSEN DANMARK TIL AALBORG PIRATES HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE FRA Rødovre-Aalborg