Trods en god slutspurt fra Aalborg Pirates måtte de se sig slået af Esbjerg Energy i semifinalens kamp to, hvor Piraterne tabte med 3-2. Dermed fik Esbjerg udlignet til 1-1 inden serien på søndag rykker tilbage til Bentax Isarena.

Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Mål: 06:34 1-0 Brady Shaw (O'Donnell, Vandane), 28:44 2-0 Shawn O'Donnell (Vandane, Schell), 46:50 3-0 David Madsen (Bjerrum, Wejse), 57:28 3-1 Pierre-Olivier Morin (Kabanov, Spelling), 59:34 3-2 Martin Lefebvre (Morin)

Udvisninger: Energy 4x2 min, Pirates 1x2 min.
Tilskuere: 1

Til kampen var Pirates stadig uden Mikkel Højbjerg, hvilket man også var i den første kamp i semifinaleserien mod Esbjerg Energy.

Esbjerg startede bedst og var klart stærkest i kampens første 10 minutter. Hjemmeholdet fik presset Aalborg højt på banen, og det betød flere fejl i opspillet fra nordjyderne. Samtidig havde Aalborg store problemer ved at få pucken ordentligt ud af egen zone, og efter godt syv minutter kostede det dyrt.

Efter et langt angreb til Esbjerg, hvor Aalborg i flere omgange havde chancen for at få pucken ud af zonen, sprang en retur ud til Brady Shaw, og her trykkede Esbjergs farlige canadier af, og sendte pucken i netmaskerne bag en chanceløs George Sørensen.

Efter scoringen til 1-0 vågnede Aalborg en smule op, og kom også bedre med i opgøret. Dog uden de fik skabte det store i første periode.

Anden periode lignede meget den første, dog med et lidt større pres fra Aalborg imod Mads Søgaards mål, hvor piraterne kom i nogle fine situationer, men manglede det sidste i afslutningsmomentet.

Lidt imod spil og chancer i anden periode var det Esbjerg som udbyggede deres føring, da Shawn O’Donnell udnyttede en retur. I hård kamp med Sebastian Bergholt kom han fri i det moment som et skud fra David Vandane blev blokerede af George Sørensens benskinne, og med frit mål kunne han let gøre det til 2-0.
En hård spand vand i hovedet på Aalborg som i flere omgang kom under pres foran George Sørensens mål, men Aalborgs målmand viste godt spil og fik holdt liv i kampen.

Godt otte minutter før slutningen på anden periode var Aalborg utroligt tæt på at reducere, da Pierre-Olivier Morin kom alene igennem med Søgaard. Han blev hægtet af en Esbjerg back og røg direkte ind i Søgaards knæ, hvilket betød at han måtte udgå og ind i hans sted kom Thomas Lillie. Situationen gav Aalborg et straffeslag, men Josh MacDonald kunne ikke få afsluttet.

Trods powerplay chancer i anden periode gik Aalborg ind til tredje periode nede med to scoringer, og kampen synes afgjort, da Esbjerg på deres første afslutning i perioden gjorde det til 3-0. David Madsen fik pucken i slottet og hamrede et håndledsskud ind via overliggeren.

Esbjerg kunne sågar have scoret til 4-0 imod kampens afslutning, da Rasmus Bjerrum kom alene igennem, men George Sørensen viste stor kvalitet og reddet. Det betød, at Aalborg kunne satse uden målmand og med 2:33 igen bragte Morin spænding ind i kampen. Et skud fra Spelling skabte en retur, som Kirill Kabanov kom først over og han fik sendt pucken tilbage til Morin, som kunne score i tomt mål.

Gæsterne lugtede blod og med 23 sekunder igen fik de gjort det til 3-2, da Martin Lefebvre sendte et håndledsskud under armen på Lillie. Aalborg fik etablerede sig i zonen med ti sekunder igen og samme Lefebvre var tæt på at udligne til allersidst men hans skud blev blokerede i sidste øjeblik. Dermed tabte Aalborg deres første kamp i playoff, men har stadig hjemmebanefordelen som skal forsvares på søndag.

MacDonald sænkede Esbjerg i tredje kamp STATS bag semifinale 1: Aalborg skarpest på alle parametre