Thomas Spelling kan ikke blot hamre pucken i modstanderens målnet, men har bestemt også næse for at give den sidste målgivende aflevering. Det betyder, at den 26-årige Pirat-forward for anden sæson havner øverst på pointlisten for 21 nål og hele 39 målgivne afleveringer, hvilket giver i alt 60 point efter grundspillets 48 spillerunder.
Herefter følger canadieren Pierre-Olivier Morin med 49 point for 22 mål og 27 assist.
Det er betryggende, at Pirates har kontrakt med Thomas Spelling for endnu to sæsoner. Måske kunne noget tilsvarende være tillokkende i Morins tilfælde, selv om der ikke lige frem er præcedens for at skrive kontrakt med udlændinge for flere sæsoner.
Der er ikke noget overraskende i, at de to første på pointlisten er forwards. Til gengæld overrasker backen Anders Krogsgaard ved at besætte tredjepladsen med 46 point for imponerende 16 scoringer og 30 assist, hvilket har ført til at den 23-årige back efter blot en sæson i Aalborg forlader Piratskuden for en mere givtig kontrakt i tyske Bremerhaven.

Held og Lykke
-Selvfølgelig er vi kede af, at Anders Krogsgaard rejser, men ønsker ham held og lykke, siger sportschef Ronny Larsen. Til gengæld kan vi på ny glæde os over, at Pirates kan udvikle spillere yderligere, således at de kan få en gunstig kontrakt i udlandet til en løn, der er to-tre gange større, end vi har mulighed for at honorere. Pirates er et godt sted for danske spillere at udvikle sig og måske komme videre.
Tilbage til statistikken kan vi konstatere, at Anders Krogsgaard er den spiller, der har flest pluspoint (plus for at være på isen under en Pirat-scoring og minus for at være inde til scoring imod). Anders Krogsgaard topper med 37 point (69 for og 32 imod). Topscorer Thomas Spelling følger lige efter med 34 point (56 for og 22 imod). Pierre-Olivier Morin er tredje med 29 point (59–32), mens Felix Scheel og Lasse Bo Knudsen deler fjerdepladsen med 27 point.

”De uartige drenge”
Pierre-Olivier Morin og Lasse Bo Knudsen topper til gengæld ”de uartige drenge” udvisningsminutter. Pierre-Olivier Morin har afsonet 73 staffeminutter mod Lasse Bo Knudsens 48 og det vel og mærke for 24 gange to minutters udvisninger.
To spillere. Anders Krogsgaard og Sebastian Andersen har spillet samtlige 48 kampe, mens Lasse Bo Knudsen, Martin Højbjerg og Julian Jacobsen alle er noteret for 47 kampe.

Vor spillerstatistik
Men brug nu lidt tid på nærmere at studere vor glimrende spillerstatistik.


Pirates TV: Thomas Spelling goalshow 2019/20 PLUS/MINUS: Aalborg-spillerne dominerer TOP20-listen