Vigtige point var på spil i Esbjerg, hvor Pirates kunne spille sig tættere på Final4 med en sejr. Sejren kom i hus, men det var efter fire stærke minutter midtvejs i kampen grundlagde sejren. Kirill Kabanov åbnede målscoringen i en kamp, hvor de seks mål fra Pirates blev scoret af seks forskellige spillere. Selvom kampen var afgjort, så endte den med dramatik på isen.

Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 0-6 (0-0, 0-4, 0-2)
Mål: 22:07 Kirill Kabanov (Carstensen, Ladehoff), 28:41 0-2 Martin Højbjerg (Kabanov, Koch), 31:26 0-3 Patrick Bjorkstrand (Ma. Højbjerg, Ladehoff), 32:24 0-4 Jeppe Jul Korsgaard (Morin, Anderson), 46:14 0-5 Pierre-Olivier Morin, 54:54 0-6 Julian Jakobsen (Bjorkstrand, Carstensen)

Udvisninger: Energy 1x25 min. (Sune Hjulmand), 5x2 min., Pirates 4x2 min.
Tilskuere: 1590

Til aftenens vigtige kamp i Esbjerg var Pirates uden forwards Emil Marcussen, Jonas Jakobsen og Mikkel Højbjerg, mens backen Ian Edmondson er ny på skadeslisten til kampen. Pirates kommer med bare ti forwards og seks backs til kampen. Der skulle arbejdes i alle kæderne, hvis der skulle noget med hjem fra Esbjerg.
Esbjerg kæmper for at komme med i Final4 spillet, og de var næsten påkrævet at vinde, da SønderjyskE tog sejren i Rungsted. Pirates kunne med en sejr tage et stort skridt i retning af at sikre sig en plads.

Det var Pirates, der kom ud til kampen med fart i skøjterne, og kom til flere gode muligheder, men det var Esbjerg, der var tættest på at komme foran. En fejl bag efter mål var tæt på at koste et mål, men George Sørensen fik styret pucken ud i det ene hjørne. Pirates fik kampens første powerplay, men igen var det Esbjerg, der var tættest på, da Greyson Downing fintede Anders Koch på offensiv blueline, men George Sørensen blev igen den store helt.
Jeppe Jul Korsgaard var tæt på overliste Thomas Lillie mål, da han opsnappede pucken i hjørnet og sendte den ind foran mål, hvor Lillie var på vej tilbage. Esbjerg fik momentum og kom til et par store chancer, men det var også grundet Pirates' spil i egen zone, hvor man igen spillede alt for risikobetonet.
Esbjerg var tæt på at komme til pause med en føring, da Craig Puffer hamrede pucken på den ene opstander.
0-0 efter 1. periode, hvor det var Pirates, der havde skuddene på mål, men det var Esbjerg, der var farligst på chancerne.

Esbjerg kom bedst ud til 2. periode, hvor de kom til et par enkelte chancer, men det var Pirates, der fik kampens første mål, da Tobias Ladehoff lå pucken til Carstensen, der hamrede på mål, hvor Kirill Kabanov var hurtigst over returpucken, som han fik skrabet over stregen. I jubelscenen blev hoveddommer, Jacob Grumsen, en ufrivillig deltager, da han stod lige i Kabanovs skøjtebane efter målet.
Pirates gav stadig nogle muligheder til Esbjerg, men George Sørensen spillede en stærk kamp i målet og havde flere gode redninger. Så fulgte fire stærke minutter for Pirates, hvor det endte med at Pirates gik fra 0-1 til 0-4. Martin Højbjerg havde staven på isen og kunne let styre pucken op i nettaget til 0-2, mens Patrick Bjorkstrand blev efterladt alene foran Thomas Lillie, og havde ikke nogle problemer med at score til 0-3. Jeppe Jul Korsgaard ville også bidrage til målfesten, hvor han rundede målet og sendte pucken fladt ind ved den fjerneste stolpe.
Retfærdigvis skal det siges, at Thomas Lillie ikke fik megen hjælp af sine backer, og Esbjerg skiftede målmand og tog Lillie ud og satte Puce ind.
Pirates kom i undertal, hvor man lukkede ned for Esbjergs offensiv, hvor det endte med, at Esbjerg tog en udvisning. Derfor blev det 4mod4 i lidt tid, inden Pirates igen kom i powerplay. Her var Patrick Bjorkstrand tæt på, men hans afslutning ramte stolpen. Kort efter, var Patrick Bjorkstrand igen på udkig efter målet, men stolpen var endnu engang i vejen.
0-4 efter 2. periode, hvor Pirates fik hul på bylden, og fik spillet til at glide bedre mod et Esbjerg hold, der glemte at tænke i de defensive baner.

Pirates kunne starte 3. periode i powerplay, hvor det ikke kom til de store chancer, men der kunne tikke næsten et minut af uret, uden Esbjerg havde muligheden. Esbjerg kom til et par store muligheder i minutterne efter, at Pirates igen ikke lykkedes med at få spillet pucken ud af zonen og komme til udskiftning. Det satte Pirates under et lille pres uden at det endte med at koste scoring imod.
Pierre-Olivier Morin var tæt under mål, hvor han fik skovlet pucken i nettet omringet af fire Esbjerg spillere. Det var et af de beskidte mål, hvor der blev kæmpet foran mål, men man fik belønningen for det. Et par roder situationer foran Pirates målet, hvor George Sørensen rodede rundt på isen, hvor hans hjelm røg af den ene gang, mens Martin Højbjerg fik sendt pucken ud blandt publikum, hvilket kostede en udvisning. Udvisningen kostede ikke mål, men Jeppe Jul var tæt på at score sit andet mål i kampeon, men afslutningen sad endnu engang på stolpen.
Pirates spillede klogere, og Esbjerg lavede fejl, og det blev også til 0-6, da Julian Jakobsen tæt under mål kunne styre pucken op i nettaget.
Dramatikken var dog ikke slut, for med små to minutter igen af perioden satte Jacob Møller Jensen en tackling i banden på Esbjergs Sune Hjulmand, hvilket han ikke var tilfreds med, og endte med at springe på Jacob Møller og slå ham groggy og måtte hjælpes fra isen.
Situationen gav syv minutters powerplay, hvilket var ren kosmetik, da Pirates havde afgjort kampen.

Tiden rendte af uret, og Pirates kunne drage til Nordjylland med de tre point, og en forstærket position som nummer 2 i tabellen. Pirates spiller næste gang på fredag, hvor Herning Blue Fox kommer forbi Gigantium Isarena med kampstart kl. 20.15.

HØJDEPUNKTER: Se målene fra Esbjerg-Aalborg Kampprogrammet til Continental Cup er klar