Aalborg Pirates tog en god arbejdssejr, da Esbjerg Energy blev sendt hjem med et nederlag på 4-2. Pirates gjorde godt comeback, da man var nede med 1-2 med bare syv minutter igen.

Aalborg Pirates - Esbjerg Energy 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)
Mål: 05:34 0-1 Travis Walsh (Welychka, Pistilli), 16:23 1-1 Mikkel Højbjerg (Morin, Knudsen), 42:45 1-2 Matthew Pistilli (Grønvaldt, Welychka), 53:09 2-2 Mikkel Højbjerg (Ju. Jakobsen, Bergholt) PP, 57:57 3-2 Thomas Spelling (Ladehoff, Morin), 59:37 4-2 Anders Krogsgaard (Spelling, Korsgaard) EN.

Udvisninger: Pirates 1x10 min. (Flodqvist), 5x2 min., Energy 1x5+20 (Wejse), 5x2 min.
Tilskuere: 4189

Sidste kamp inden landsholdspausen for Pirates blev spillet denne fredag aften, da Esbjerg Energy kom forbi til kamp, der ikke havde den store betydning for Final4. Det var ligeledes Pirates' sidste fredagskamp i 2019, og med juleøllet sluppet fri i løbet af kampen, så var der god stemning blandt de mange fremmødte fans.
På holdkortet var der ikke noget nyt, da både Felix Scheel og Marcus Pedersen stadig var ude med diverse skader. Scheel er med stor sandsynligvis tilbage på holdet efter landsholdspausen.

Op til kampstart blev Victor Panelin-Borg hyldet for at have spillet 200 kampe i Aalborg. Han er blevet en rigtig publikumsyndling, og betegnes af mange som en svensk Aalborgdreng.

Han blev den første spiller i kampen, der tog en udvisning, hvor Pirates blev sat under pres. Det lykkedes dog at afværge den, men kort efter kom Esbjerg på 0-1. Flodqvist endte også i den sorte bog for en tackling i banden, men igen fik man kontrolleret Esbjergs powerplay rigtig godt.
Stor dramatik med et par minutter tilbage af perioden, da Niklas Andersen laver en slashing, og dommerens fløjte lød, men alle spillerne kunne ikke rigtig høre den, så nogle fortsatte, mens andre begyndte at slås, da spillet så ud til at stoppe. Det endte med en badebillet til Christian Wejse fra Esbjerg, mens der kom to andre spillere fra Esbjerg, mens Pirates fik en spiller udvist. Hvordan dommerne fik det til, at Pirates kun skulle spille 5mod4, vides ikke.

Pirates spillede i powerplay i fem minutter, men det kom der ikke det store ud af. Kun et skud på stolpen fra Anders Krogsgaard var der af store chancer.
Der var ændret en smule i kæderne, da Martin Højbjerg udgik i slutningen af 1. periode, så Sebastian Brinkman overtog hans plads, mens Emil Marcussen lukkede af i 4. kæden. Det gav til tider mere nervøst spil fra kæderne, da de lige skulle finde ind i de nye formationer.
Pirates kæmpede videre, men det var som om, at de hang i bremsen efter aflutningen på 1. periode.
Enkelte sporadiske muligheder til Pirates, der dog ikke lykkedes at komme foran i 2. periode.

Esbjerg kom hurtigt foran i 3. periode ved Brett Welychka på et rigtig flot gennemspillet mål, hvor George Sørensen ikke havde nogen chance for at stoppe det. Aalborg kæmpede videre, og mens Andreas Pedersen sad udvist fik Mikkel Højbjerg udlignet til 2-2 i powerplay.
Det satte Pirates igang, og en mindre genialitet omkring coaching, gjorde, at man smed Tobias Ladehoff ind i stedet for Thom Flodqvist, og det gav pote, da Ladehoff tilkæmpede sig pucken, og smed den ind til Thomas Spelling, der hamrede pucken i nettet.
Mod slutningen satsede Esbjerg uden målmand, og her kunne den tidligere Esbjergspiller, Anders Krogsgaard, score i tomt mål, da Thomas Spelling afleverede pucken til ham.
Resten af tiden løb af uret uden den store dramatik, og Pirates kunne notere sig deres 8. sejr i ordinær tid af 8 mulige denne sæson.

Nu rammer vi en lille landsholdspause, og Pirates spiller næste gang på hjemmebane, tirsdag 12. november, når mestrene, Rungsted Seier Capital, kommer på besøg i Bentax Isarena.


Tobias - et produkt af det gode arbejde i AaB Ishockey OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy