Pirates åbnede op efter pausen med en kamp på udebane mod Esbjerg Energy. Pirates spillede en god 1. periode, men faldt sammen i de sidste to perioder. Pirates kunne notere det første nederlag i Metal Ligaen på udebane i denne sæson, da Esbjerg sejrede med 5-2.

Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 5-2 (1-2, 1-0, 3-0)
Mål: 00:52 0-1 Josh MacDonald (Morin, Spelling), 14:21 1-1 Andreas Grundtvig (Puffer, Corcoran), 16:08 1-2 Nikolaj Carstensen (Ladehoff, Kabanov), 23:55 2-2 David Madsen (Cracknell, Ahlberg), 41:32 3-2 Charles Corcoran (Vandane, Shaw) PP, 45:32 4-2 Brady Shaw (Vandane, Scheel) PP, 59:49 5-2 Adam Cracknell (Shaw) EN

Udvisninger: Energy 1x10 min. (Adam Cracknell), 3x2 min., Pirates 4x2 min.
Tilskuere: 375

Efter en længere pause, hvor der normalt ville have været landsholdshockey, men det blev aflyst grundet corona, så tørnede Pirates igen på isen. Denne gang på udebane mod Esbjerg Energy, der også ligger godt med i toppen af tabellen.
Lidt godt nyt var der for Pirates, der havde fået backen, Victor Panelin-Borg og forward, Jonas Jakobsen tilbage på holdkortet, og derfor var det kun uden backen Martin Lefebvre samt forwards Martin Højbjerg, Daniel Madsen og Jonathan Brinkman.

Pirates fik næsten en drømmestart på kampen, da Josh MacDonald efter bare et minut havde sendt skiven ind bag Thomas Lillie i Esbjerg-målet. Pirates pressede yderligere på, og begge hold havde chancen i powerplay, hvor det ikke lykkedes at gøre fra eller til. Esbjerg fik udlignet efter små 14 minutter ved Andreas Grundtvig, men Pirates arbejdede videre, og det gav pote ved Nikolaj Carstensen bare to minutter senere, da han på ny bragte Pirates foran i kampen. Pirates var foran med 1-2 efter 1. periode.

Pirates kom under stort pres i starten af 2. perioden, hvor Esbjerg kom til flere gode muligheder. Derfor kunne man heller ikke sige det store til, at Esbjerg fik udlignet til 2-2 efter ca. 4 minutter af 2. periode. Denne gang var det David Madsen, der var sidste mand på pucken.
Pirates var stadig noget passive i spillet i egen zone, og offensivt kom man ikke frem til de store muligheder. Esbjerg havde overtaget i kampen, hvor de ca. halvvejs i perioden førte skudstatistikken med 7-0 i perioden.
Pirates kom under pres i store dele af 2. periode, hvor det var Esbjerg, der havde mulighederne. Pirates fik dog en chance i powerplay, men det lykkedes ikke at udnytte denne. Pirates tabte 2. periode med 1-0, og derfor var det 2-2 efter 2. periode.

Pirates fik den værste start på 3. periode, da Sebastian Bergholt blev udvist, og det udnyttede Esbjerg til at komme foran for første gang i kampen. Fire minutter senere var det igen en udvisning til Pirates, der gjorde, at Esbjerg fik scoret.
Lasse Bo skulle dog kun sidde udvist i fire sekunder inden pucken lå bag George Sørensen i målet til 4-2.
Pirates ramte ikke dagen, og det var ikke de store muligheder, som man kom frem til. Esbjerg lukkede godt ned for de muligheder, som Pirates kom til. Med lidt over et minut tilbage af 3. periode satsede Pirates uden George Sørensen i målet, og man tog også sin timeout.
Pirates kom ikke frem til de store muligheder, og i stedet for kunne Adam Cracknell score i det tomme mål til slutresultatet 5-2 til Esbjerg Energy.

Pirates har dog muligheden for at tage en hurtig revanche, da det er Esbjerg Energy, der gæster Bentax Isarena i morgen aften, fredag, kl. 19.30.

Comebacket blev næsten fuldendt, men nyt nederlag mod Esbjerg FEM TING AT HOLDE ØJE MED EFTER PAUSEN: Aalborg Pirates