I weekenden er der ishockey i international klasse i Sparekassen Danmark Isarena, og vi vil komme med en lille gennemgang af de forskellige hold, som Pirates spiller mod i løbet af de kommende dage.

Fredag aften er den første modstander ved Continental Cup, britiske Sheffield Steelers. Et britisk hold, der har en del nordamerikanske spillere på holdkortet, og flere af dem er gamle kendinge af Metal Ligaen for forskellige klubber, dog ligger flere af dem nogle sæsoner tilbage, og filere af dem er kommet godt op i årene.
Sheffield Steelers skulle sidste sæson havde deltaget i Continental Cup, men den blev som bekendt aflyst grundet corona sammen med en del andre internationale turneringer.

Historisk set, så har Sheffield Steelers vundet det britiske mesterskab hele 10 gange siden 1994, hvor de tabte i finalen, hvor de også havde deres storhedstid, hvor det efterfølgende blev til seks mesterskaber på ti sæsoner. Mod slutningen er 00'erne hentede Steelers et par mesterskaber mere, mens deres seneste mesterskab er kommet i 2017. Sidste sæson tabte de finaleserien til Nottingham Panthers i EIHL series, der blev oprettet, så de britiske spillere kunne få kamptræning op til VM.

På holdet i Sheffield er der flere spillere, der har spillet i Metal Ligaen, så de har lidt kendskab til ligaen. I defensiven er der Evan Mosey, der var i Herning tilbage i 2018/19 sæsonen, hvor han fik 13 kampe, inden han vendte tilbage til den britiske liga, hvor han spillede for Nottingham Panthers. David Phillips, der spillede for SønderjyskE tilbage i 2011/12 sæsonen, hvor han kom til holdet mod slutningen af sæsonen og spillede slutspillet for SønderjyskE. Adrian Saxrud Danielsen var omkring Herlev Eagles i 2015/16 sæsonen, hvor han endte med seks point i 19 kampe.

Derudover er der også spillere i de offensive kæder, der burde ringe en klokke for danske ishockeyfans, hvor Sheffield Steelers stiller med John Armstrong (Odense 2015/16), Brendan Connolly (Rungsted 2016/17), Anthony DeLuca (Frederikshavn 2017/18) samt Marc-Olivier Vallerand (Odense 2013/14).
Derudover kommer Sheffield med spillere, der har spillet kampe i NHL, hvor Keaton Ellerby står for størstedelen af disse kampe. Han har spillet 212 kampe i NHL, hvor størstedelen af dem er spillet for Florida Panthers, mens han har også været omkring Los Angeles Kings og Winnipeg Jets tilbage i 2014/15 sæsonen. Der er også flere spillere, der har spillet adskillige VM turneringer for Storbritannien, så det er et meget rutineret hold, der kommer på besøg i Sparekassen Danmark Isarena.

WELCOME TO SHEFFIELD STEELERS


Continental Cup: Et blik på HK Gomel Ian Edmondson kommer tilbage