I weekenden er der ishockey i international klasse i Sparekassen Danmark Isarena, og vi vil komme med en lille gennemgang af de forskellige hold, som Pirates spiller mod i løbet af de kommende dage.

Lørdag aften er det hviderussiske HK Gomel, der står på den anden side af isen. Et hold, der stort set kun består af hjemlige spillere, men de kommer med rutine fra bl.a. VM, men også flere spillere med en del erfaring fra KHL, hvor Yevgeni Grigorenko står for næsten 200 kampe i Europas nok stærkeste liga, der har deltagere fra flere lande.

Gomel er blevet hviderussiske mestre en enkelt gang, hvilket var tilbage i 2002/03 sæsonen, så det er en del år siden. De seneste sæsoner er de kommet et stykke i slutspillet, hvor de senest kom i finalen, hvor de tabte til Yunost Minsk. Der er ikke de store kendte spillere på holdet i Gomel, men østeuropæiske hold arbejder som regel ud fra en stærk defensiv, hvor man ikke satser meget, og så udnytter man de chancer, som man får i kampen.

Gomel har tidligere spillet i Continental Cup, hvor de i 2018/19 endte sidst i finalegruppen, men de var også med i 2003/04 sæsonen, hvor det dog var et noget andet format, end det, som vi kender nu. Dengang kom i de i finalen, hvor de tabte til slovakiske HC Slovan Bratislava.

Gomel kommer til Aalborg med noget selvtillid efter, at de har vundet de seneste tre kampe i den hjemlige liga, hvor de mandag eftermiddag besejrede topholdet Zhlobin med 7-6 i en kamp, hvor de var nede med 0-3 efter 1. periode, men tre hurtige mål i starten af 2. periode udlignede kampen, og trak fra, men kampen endte med at blive en del spændende.

WELCOME TO HK GOMEL


Coronapas skal fremvises i Sparekassen Danmark Isarena. Continental Cup: Et blik på Sheffield Steelers