Et større comeback indenfor de sidste seks minutter sikrede Pirates et vigtig point og et skridt tættere på Final4. Pirates var nede med 0-2, men kom tilbage og fik udlignet til 2-2. Det lykkedes dog ikke at fuldende comebacket med en sejr i overtid eller straffeslag.

Aalborg Pirates - Herning Blue Fox 2-3 (0-2, 0-0, 2-0, 0-0, 0-1)
Mål: 06:58 0-1 Miska Humaloja (Jessen, M. Jensen), 17:29 0-2 Daniel K. Nielsen PP, 54:20 1-2 Nikolaj Carstensen (Morin, Korsgaard), 57:28 2-2 Patrick Bjorkstrand (Ju. Jakobsen, Spelling), 65:00 2-3 Markus Jensen STR

Udvisninger: Pirates 6x2 min., Blue Fox 5x2 min.
Tilskuere: 3628

Både Aalborg Pirates og Herning Blue Fox lå meget godt i svinget til en plads til Final4, men en sejr i ordinær tid til et af holdene ville sikre holdet med det samme. Dog skulle der ske meget, hvis det ikke skulle lykkedes alligevel.
Til kampen var værterne uden backen Ian Edmondson, der var rejst hjem grundet sygdom i den nærmeste familie, mens Jonas Jakobsen, Mikkel Højbjerg, Emil Marcussen og Jacob Møller Jensen var ude i offensiven grundet skader og karantæne. Gæsterne var uden backen, Oskar Drugge, som den eneste spiller til kampen. Aalborg havde hentet Johannes M. Røgilds op fra 1. division, så man havde 10 forwards klar til kamp.

Det var Herning, der fik de første chancer indenfor det første minut, da Pirates sløsede i egen zone. Begge gange diskede George Sørensen op med redninger, og man havde bange anelser om, hvad der kunne være i vente for kampen. Dog kom Pirates godt ind i kampen igen, og fik lagt et større pres på Herning målet og Emil Kruse.
Det var dog Herning, der fik scoret kampens første mål, mens der var afventende udvisning til Julian Jakobsen. Herning fik spillet pucken rundt, hvor den endte ved Miska Humaloja, der sendte pucken op i det fjerneste hjørne. Pirates arbejdede videre, og var flere gange tæt på omkring Kruse.
Pirates' Tobias Ladehoff rammer ind i Emil Kruse, der skøjter ud til kanten af sit felt, hvilket koster en udvisning til Tobias Ladehoff. I det powerplay er det Daniel K. Nielsen, der sender pucken mod mål fra banden, hvilket overrasker George Sørensen, der slet ikke når at se pucken, der glider gennem benene for ham til 0-2.
0-2 efter 1. periode, der gav god ishockey fra begge sider, men det var Herning, der var mest kyniske.

Målene lod vente på sig i 2. periode, men der var masser af dramatik og små infights overalt på isen, hvor der blev givet og taget i alle situationer. Spillerne fik i stor stil lov til at afgøre kampen, mens dommerne kun tog de meste oplagte udvisninger. Selvom det kostede et 5mod3 powerplay til Herning, hvor Pirates boksen arbejdede hårdt, og til sidst fremtvang en udvisning til Herning, så man fik taget noget af presset af egen zone. Pirates fik også muligheden i powerplay, da Herning var en spiller for meget på isen, men det lykkedes ikke for Pirates at reducere. Herning spillede klogt i store dele af perioden, hvor de lod Pirates have pucken, men Herning var stærke til at bryde spillet.
Pirates fik yderligere to muligheder i powerplay i løbet af perioden, men det lykkedes ikke for Pirates at reducere, og tiden løb af uret, og stillingen var stadig 0-2 efter 2. periode.

Pirates skulle ud for at jagte en reducering, så man kunne sætte Herning under pres. I stedet var det Pirates selv, der kom under pres, efter et par udvisninger, der gav Herning muligheden for at lukke kampen. Pirates kæmpede dog heroisk i boxplay, hvor Herning ikke kom til de store muligheder.
Herning spillede klogt, og det var et frusteret Pirateshold, der forsøgte at komme til chancer, men Herning lukkede som regel ned for mulighederne, inden at Pirates havde krydset midten af isen.
Med omkring seks minutter igen af 3. periode lykkedes det for Pirates at reducere, da Jeppe Jul Korsgaard ligger pucken på mål, og den ender med at hoppe på bladet af Nikolaj Carstensen, der sender pucken i nettet til 1-2. Det gav et boost til holdet, der kom med fornyet energi, og det gav pote, da Patrick Bjorkstrand skrabede en returpuck i nettet efter flot arbejde af Thomas Spelling og Julian Jakobsen.
2-2 efter 3. periode i en kamp, hvor Pirates kæmpede sig tilbage efter at have været nede med 0-2.

I overtiden var det først Pirates, der var tæt på, da Matin Højbjerg kom afsted alene mod Emil Kruse, men Kruse blev den store i situationen. I angrebet efter var Herning tæt på at liste pucken forbi George Sørensen, men han holdt også stand. Der var protester fra Pirates' fans i et par situationer, hvor de mente, at Herning kunne have fået en udvisning. I stedet endte overtiden uden scoringer, og derfor måtte der straffeslag til for at finde vinderen af ekstrapointet.
I straffeslag var det kun Hernings Markus Jensen, der scorede, mens Patrick Bjorkstrand, Stephen Anderson og Julian Jakobsen alle brændte forsøgene for Pirates.

Pirates spiller næste gang på tirsdag, hvor SønderjyskE kommer på besøg i Gigantium Isarena.