Pirates var nede med 4-2 midtvejs i 3. periode, men et hurtigt reduceringsmål fra Patrick Bjorkstrand og en udligning fra Julian Jakobsen mod slutningen af 3. periode sikrede overtid. I overtiden kom der ikke mål, men i straffeslag var det kun Patrick Bjorkstrand, der scorede, hvilket var nok til at sikre Pirates ekstrapointet.

Frederikshavn White Hawks - Aalborg Pirates 4-5 (1-0, 1-2, 2-2, 0-0, 0-1)
Mål: 18:40 1-0 Jesper Jensen (Räsänen, Frederiksen) SH, 24:13 1-1 Stephen Anderson (Morin, Knudsen), 30:09 2-1 Aleksi Halme(McNeill, Jensen), 38:37 2-2 Kirill Kabanov (Curti, Ju. Jakobsen), 47:48 3-2 Mads Larsen (T. Søndergaard, Bumagin), 51:52 4-2 Mark McNeill (Halme, Andersen), 52:36 4-3 Patrick Bjorkstrand (Edmondson, Ma. Højbjerg), 58:45 4-4 Julian Jakobsen (Carstensen, Koch), 65:00 4-5 Patrick Bjorkstrand

Udvisninger: White Hawks 3x2 min., Pirates 4x2 min.
Tilskuere: 0

Til det første lokalbrag på to dage spillede Pirates i specielle trøjer, hvor det ikke var deres normale efternavn, der stod bag på trøjerne, men derimod var det deres kaldenavn i omklædningsrummet. Til kampen var Pirates uden George Sørensen i målet, hvor Frederik Søgaard tog over, mens forward Thomas Spelling stadig var ude med en skade efter, at han blev ramt af en høj stav i ansigtet på udebane i Esbjerg.

1. periode var meget jævnbyrdig, hvor begge hold havde chancer for at komme foran, men både Mathias Seldrup og Frederik Søgaard tog godt fra. Det var Frederikshavn, der fik kampens første powerplay, men det lykkedes for Pirates at holde Frederikshavn væk fra de store muligheder.
Mod slutningen af perioden var det Pirates, der fik muligheden for at score i powerplay, men i stedet var det Jesper Jensen, der kom alene mod Frederik Søgaard, hvor han satte pucken over stok handsken på Søgaard og føring på 1-0 til Frederikshavn.

Pirates kom godt ud til 2. periode, hvor der blev lagt mere pres på Frederikshavns defensiv, hvilket kastede nogle chancer af sig. Det lykkedes også for Pirates at få udlignet, da Stephen Anderson blev efterladt helt alene i slottet, og han kunne sende pucken ind bag Seldrup i målet. Pierre-Olivier Morin stod for oplægget til Anderson.
Midtvejs i perioden var der en afventende udvisning til Pirates, og Frederikshavn havde muligheden med en ekstra markspiller, indtil at Pirates fik kontrol over pucken. Det lykkedes dog først, da Frederik Søgaard måtte tage pucken ud af nettet efter, at Lucas Andersen havde styret pucken i nettet. Pirates kom dog alligevel i undertal, selvom en scoring annullerer en udvisning, men der var to afventende på Lasse Bo Knudsen, så han måtte ud i to minutter, hvilket ikke kastede mål af sig.
Mod slutningen af perioden var det Pirates, der satte Frederikshavn under stort pres, hvor Frederikshavn kun kunne sende pucken til icing, når de endeligt fik muligheden. Det kastede også en udligning af sig, da Kirill Kabanov tæt under mål sendte pucken ind bag Seldrup. Det så ikke ud til, at der var plads, men Kirill fandt pladsen til pucken.
2-2 efter 2. periode, hvor Pirates var bedre med og fik lidt udbytte af chancerne.

Pirates kom ud med noget tempo i skøjterne, og ville gerne komme til chancer, men Frederikshavns defensiv stod godt placeret og gjorde det svært for Pirates at komme til de store chancer.
Pirates fik muligheden for at komme foran i powerplay, men efter bare tyve sekunders powerplay, så måtte Julian ud i to minutter, og dermed var det 4mod4 i næsten to minutter. Det gav ikke nogle scoringer til nogle af holdene og efter syv minutter af perioden var det stadig helt lige. Kort efter var det Frederikshavn, der kom foran, da Mads Larsen sendte pucken på mål, og Frederik Søgaard ikke så pucken før i sidste øjeblik, og kunne ikke nå at reagere.
Pirates begyndte at presse på, men i stedet var det Frederikshavn, der udnyttede et par fejl til at komme på 4-2, da Mark McNeill var helt umarkeret ved bagerste stolpe, og kunne let sende pucken i nettet.
Det lignende en mindre afgørelse, men en hurtig reducering fra Patrick Bjorkstrand, så var Pirates tilbage i opgøret, og med et par minutter igen, så tog Pirates Søgaard ud af målet for at spille med en ekstra spiller. Det gav bonus, da Nikolaj Carstensen sendte pucken på mål, hvor Julian Jakobsen styrede pucken ned i nettet. Målet skulle dog kigges igennem, da dommerne var ude for at kigge, om der var høj stok.
Tiden løb af uret, og den ordinære tid endte 4-4.

I overtiden var der ikke de store chancer til nogle holdene, hvor det dog var Kirill Kabanov, der var tættest på i de døende sekunder af overtiden. Begge hold holdte meget i pucken og satsede ikke det store. Derfor endte overtiden uden scoringer, og kampen skulle afgøres på straffeslag. Her var det Frederikshavn først, men Lucas Andersen brændte på Søgaard, mens Johan Skinnars ligeledes brændte på Seldrup. I den anden omgang af straffeslag var det først Mads Larsen, der brændte på Søgaard, mens Patrick Bjorkstrand scorede sikkert. Da Aleksi Halme brændte på Søgaard, så kunne Pirates notere sig ekstrapointet og en sejr på 4-5.

Holdene spiller allerede torsdag aften kl. 20.15, hvor Pirates tager mod Frederikshavn White Hawks i Sparekassen Danmark Isarena.


VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Aalborg Patty, Pedro, Ida, Bosse og alle de andre pirater er klar