"Jeg var færdig med min uddannelse til pædagog i foråret og ville herefter prøve mig af som ishockeyspiller. Aalborg var derfor et oplagt sted at se, hvor langt mine evner som fuldtids professionel ville kunne række..."

- Jeg var færdig med min uddannelse til pædagog i foråret og ville herefter prøve mig af som ishockeyspiller. Aalborg var derfor et oplagt sted at se, hvor langt mine evner som fuldtids professionel ville kunne række, siger den 26-årige back Sebastian Bergholt.
Fredag aftens modstander i Bentax Isarena er netop Rødovre, hvor Sebastian Bergholt har spillet knap 400 førsteholdskampe. 
Han startede sin ishockeykarriere som ganske ung i Herlev, men skiftede som 11-årig til Rødovre, hvor han har gået ”kommandovejen” med U-18 og U-20 landskampe samt i den nylig afsluttede sæson 6 A-landskampe. Som seniorspiller er det i sæsonen 2017/18 blevet til en enkelt afstikker til Frederikshavn, der lejede den stærke back til slutspillet, da Rødovre ikke kom videre fra grundspillet. 

Men nu gælder det Aalborg Pirates, hvor han allerede har markeret sig som en offensiv og teknisk god back, der gerne vil spille pucken frem og lade den gøre arbejdet:
- Jeg kan godt lide den måde, som Pirates spiller på. Teknisk seværdig ishockey med god speed på skøjterne, fortsætter den 26-årige tidligere Rødovre-spiller. Jeg har i Rødovre spillet sammen med tvillingerne Højbjerg og har også på landsholdet talt med Julian Jacobsen. Jeg havde derfor fået et godt indblik i forholdene i Aalborg.
- De har på alle måder levet op til mine forventninger. Alt såvel på banen som uden for fungerer professionelt. Jeg er blevet taget godt imod, og det har været nemt at falde til. Vi har fået en rigtig god start, men der bliver også arbejdet godt til træningen. Der er god konkurrence om pladserne, hvilket er synligt til træningen.

Sebastian Bergholt vakte opmærksomhed, da han før sæsonen gav afkald på sit spillenummer 7 til russeren Kirill Kabanov:  
- Kirill kom en dag og satte sig ved siden af mig og spurgte på en rigtig pæn måde, om det vel ikke var muligt, at han kunne få trøje nummer 7, da han havde spillet netop med det nummer i den sæson, hvor Piraterne vandt The Double. Det kunne jeg ikke stå for.

Sebastian Bergholt har nu i et par måneder levet som professionel ishockeyspiller:
- Tidligere har jeg studeret og arbejdet ved siden af at bruge rigtig megen tid på ishockey. Det er selvfølgelig noget af en omvæltning nu at kunne priotere ens sport så meget. Man tænker ishockey meget mere. Ishockey fylder rigtig meget i ens hverdag. Det er spændende at prøve noget nyt og se om man kan udvikle sig.

Sportschef Ronny Larsen mener, at Piraterne og Sebastian Bergholt klæder hinanden:
- Bergholdt er en moderne spillende back. Han har meget mere i sig, end han selv tror og har gjort det rigtig godt ikke blot til træning, men nok så vigtigt i kampene. Han er tilbageholdende og ydmyg. En rigtig holdspiller uden de store armbevægelser. Helt ærligt. Man skulle ikke tro, at han kommer fra København…

Om fredagen kamp mod Sebastian Bergholts gamle klub Rødovre, mener den 26-årige back:
- Rødovre har et godt hold i denne sæson, og der venter bestemt en hård opgave. Holdet har mange gode skøjteløbere, og bortset fra det seneste opgør mod Sønderjyske har holdet haft en rigtig god defensiv med den nye canadiske næsten to meter høje målmand, Matt O’Connor, som en sidste sikker skanse.

Efter fredag aftens opgør i Bentax Isarena venter der ikke færre end fire udekampe i træk til Piraterne. Først mod Sønderjyske, dernæst venter Esbjerg, Herlev og Odense. Sidstnævnte kamp på Fyn fredag 11. oktober vises på TV 2 Sport – Piraternes første TV-optræden. Næste opgør på egen is er er først 15. oktober, hvor der kan ventes fuldt hus, når Frederikshavn kommer på besøg.

Turneringsplanen forekommer ikke lige frem at være venlig mod det trofaste Pirat-publikum. I og for sig heller ikke mod spillerne. Fredag aften kl. 19.30 er der kamp i Bentax Isarena. Allerede på søndag kl. 15.00 skal Piraterne i kamp igen på sønderjysk is.

Sebastian Bergholt startede med at danne backpar med Victor Panelin-Borg, men da svenskeren stadig er skadet, danner Bergholt fredag backpar med en anden spiller med landsholdserfaring Lasse Bo Knudsen.
Victor Panelin-Borg venter snart klar, mens det har længere udsigter med igen at se Jeppe Jul Korsgaard og Marcus Pedersen i kamp.


OPTAKT: Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls Esbjergs hjemmekamp mod Aalborg er flyttet til 2. oktober