Aalborg Pirates skal møde Herlev Eagles i semifinaleserien.

Fredag aften stod det klart, at Aalborg Pirates skal spille semifinale mod Herlev Eagles, efter piraterne vandt med 5-2 over Rungsted Seier Capital hjemme i den syvende og afgørende kvartfinalekamp.

Det var også knald eller fald for Aalborg Pirates fredag aften. For blev det ikke til en sejr, ville piraterne blive sendt på en meget lang sommerferie.

Sparekassen Danmark Isarena var fyldt op med 4378 tilskuere, der alle var mødt op for at støtte Aalborg-spillerne. Og de fik i den grad noget for pengene allerede fra begyndelsen.

Piraterne fik nemlig hurtigt sendt en puck i Rungsted-målet, men grundet at kampens hoveddommer fik en fod med i spillet blev målet underkendt. Pucken ramte nemlig Jens Christian Gregersen og gik efterfølgende direkte i mål, hvilket ikke er tilladt.

Efterfælgende var det gæsterne, der fik mulighederne for at bringe sig foran. To Pirates-udvisninger oveni hinanden gav nemlig Rungsted powerplay-muligheder, som man dog ikke fik udnyttet korrekt.

Med fire minutter tilbage af første periode var blev det hjemmeholdets tur til at have sin første powerplay-mulighed, og den blev udnyttet effektivt.

Blot 15 sekunder inde, fik Trevor Gooch nemlig bragt Aalborg Pirates foran med 1-0 efter noget flot sammenspil.

Kort inde i anden periode fik gæsterne endnu en powerplay-mulighed, og denne gang kunne piraterne ikke stå imod. Det lykkedes nemlig gæsterne at få udlignet til 1-1 på trods af, at Aalborg-keeper George Sørensen kort forinden havde leveret tre store redninger i streg.

Aalborgenserne lod dog ikke gæsterne nyde udligningen længe. For cirka halvvejs i perioden lykkedes det Kiril Kabanov at bringe hjemmeholdet tilbage i front, da han sendte pucken i nettet til 2-1. Efterfølgende fik Patrick Bjorkstrand udbygget føringen til 3-1 blot et minut efter.

Det var gæsterne der kom ud med mest power i kampens tredje periode, og i den første halvdel lignede det blot et spørgsmål om tid, før gæsterne ville få reducerede. Sådan endte det også med at gå, da der manglede 11 minutter af opgøret. Her fik Jacob Gammelgaard nemlig scoret til 2-3.

Rungsted-scoringen fik dog tændt lidt op under piraterne, og med seks minutter tilbage af kampen blev fik Martin Højbjerg spillede sig alene igennem mod Rungsted-målet, hvor den rutineret pirat dog brændte sin chance for at udbygge hjemmeholdets føring.

Men det gjorde Victor Rollin op for i kampens døende minutter, for her fik han nemlig bragt hjemmeholdet foran med 4-2, hvilket satte gæsterne under et større pres.

Derfor tog Rungsted også keeperen ud i kampens sidste minut. Og det fik hjemmeholdet udnyttet til at bringe sig yderligere foran med 5-2.

Den første semifinalekamp spilles onsdag klokken 20.15 i Sparekassen Danmark Isarena, og billetterne frigives allerede i løbet af i aften her på hjemmesiden.

Kampfakta

Periodecifre: 1-0, 2-1, 2-1

Mål: 1-0 Trevor Gooch (16.27), 1-1 Mattias Persson (24.32), 2-1 Kiril Kabanov (30.09), 3-1 Patrick Bjorkstrand (31.19), 3-2 Jacob Gammelgaard (49.01), 4-2 Victor Rollin (57.20), 5-2 Julian Jakobsen (59.15)

Udvisningsminutter: Aalborg 6, Rungsted 2