Næste Kamp:  8. aug 19 kl. 19:00
Aalborg Pirates mod Frederikshavn White Hawks
Facebook
Sponsor extranet

Nyheder

  Brinkman sikrede Pirates sejren
  Mike Larsen - 18/12/18

      Billede: Bluelinemedia.dk
  Aalborg spillede deres første kamp siden 9. december, hvor det blev til nederlag mod netop Rødovre Mighty Bulls på udebane, mens Rødovre i samme periode havde spillet tre kampe og hentet syv point. Det var dermed et formstærkt Rødovrehold, der var på besøg i Bentax Isarena.

  Til aftenens kamp var Aalborg uden backerne Lasse Bo Knudsen og Nicolai Nielsen grundet skader, mens Jonathan Brinkman og Emil Marcussen begge var med U20-landsholdet til deres forberedelse. Hos Rødovre var Mads Eller ude med karantæne efter hans late hit på Christopher Frederiksen i søndags, mens Julius Nyquist, Nikolaj Zorko og Frederik Skovby alle er ude med skader. Målmand William Rørth og backen Lasse Mortensen er med U20-landsholdet i Canada.

  Aftenens kamp var meget vigtig for begge hold, da Aalborg er ved at blive hentet af et formstærkt Herning Blue Fox i top4, mens Rødovre kæmper for at hægte sig på Herning og Esbjerg for at komme væk fra de nederste pladser.

  Aalborg kom ud med et meget bedre skøjteløb i denne kamp, og man kunne se, at det er noget, der er blevet arbejdet godt på. Aalborg fik kampens første mulighed, da Rasmus Astrup røg i straffeboksen. Først var Cam Braes tæt på, men det var kaptajnen, der sendte pucken i nettet til 1-0, da Thomas Spelling fintede skuddet, og fik låst hele Rødovre holdet på den måde.
  Aalborg havde flere muligheder til at komme yderligere foran, men Ridderwall diskede op med flere gode redninger, der holdte Rødovre inde i kampen.

  Rødovre havde enkelte sporadiske muligheder, men Aalborgs defensiv var hurtigt til at få ryddet op foran mål, så chancerne ikke blev større end det første skud. Aalborg havde flere gange Rødovre under pres i deres zone, hvor Rødovre tit blev fanget på deres egen blueline. Presset udmøntede sig også i en scoring, da Thomas Spelling havde helt frit mål. Spencer Humphries skød fra blueline, og pucken ramte Julian Jakobsen på vejen til Spellings stav. Første scoring fra Spelling i længere tid, mon det kunne få gang i ham igen.
  Rødovre havde muligheden i powerplay, men Aalborgs boxplay gjorde det svært for Rødovre at komme til de store chancer. Defensiven kontrollerede pucken, så den var tæt på banden, og det var sjældent plads til afleveringer gennem boksen.
  Med kort tid tilbage blev Stefan Ridderwall ramt direkte i masken, og han virkede noget groggy, men tiden løb af uret, og spillerne kunne gå til pause. 2-0 til Aalborg efter 1. periode, hvilket der ikke kunne sættes en finger på.

  Rødovre startede klar bedst i 2. periode, hvor de arbejdede meget mere end Aalborg gjorde. Det gjorde også, at Ronan Quemener flere gange måtte redde Aalborgs defensiv, da der blev lavet flere småfejl i løbet af perioden. På et tidspunkt havde Aalborg et skift på over et minut, hvor Rødovre var gode til at holde pucken i gang i Aalborgs zone.
  Eftersom Rødovre ikke fik reduceret, og Aalborg steppede mere op i arbejdsmoral, så gjorde det også, at Rødovre flere gange blev spillet tilbage i egen zone.
  Med under to minutter af 2. periode blev Rødovre tildelt et straffeslag, da Rasmus Astrup sled sig forbi Aaron Harstad, der måtte tage ulovlige midler i brug for at stoppe ham. Astrup sendte pucken lige på Quemener, der fulgte pucken hele vejen mod mål. Stadig 2-0 til Aalborg efter 2. periode, hvor Rødovre havde mulighederne for at komme tilbage i kampen.

  Aalborg kom ud med en god arbejdsmoral, og de virkede til at være et skøjtetag foran Rødovre hele tiden. Det gav også nogle gode muligheder til Aalborg, der også kom ganske fortjent foran med 3-0, da Sebastian Brinkman sendte pucken ind ved den nærmeste stolpe uden mulighed for Ridderwall. Det blev også dobbelt op for Brinkman, da han skøjtede frem mod mål, og bare skulle sætte staven på Spellings tværpasning ind foran mål. Spelling var dermed oppe på fire point i kampen, og Brinkman havde nettet to gange i sin første kamp i kæden med Julian Jakobsen og Thomas Spelling.
  Bare otte sekunder efter havde Rødovre reduceret ved Andre Stærmose Pison, der fik alt for meget tid til at sende pucken ind bag Quemener. På kamprapporten er det Nicklas Carlsen, der er noteret for målet, men han var ikke på isen i den givne situation.

  Rødovre satsede alt, da man med lidt under fem minutter tog Stefan Ridderwall ud af målet for at spille i overtal. Det gav et mindre pres på Aalborg målet, hvor defensiven gjorde det godt for at holde Rødovre væk. Sebastian Brinkman havde muligheden for hattricket, men hans skud blev blokeret i midtzonen.
  Det var godt, at Aalborg var foran med tre mål, da Højbjerg tvillingerne og Cam Braes kom alene mod en back, men de kunne ikke beslutte sig for, hvem der skulle score målet, så chancen løb ud i sandet. Kort efter var det dog Mike McNamee, der sendte pucken i nettet til 5-1, da han var hurtigst bag mål, og sendte pucken rundt om stolpen til 5-1.

  Resten af tiden løb af uret, og Aalborg tog en ganske sikker sejr ind på kontoen, der gav lidt mere luft til Herning Blue Fox, da de tabte overraskende på udebane i Herlev.

  Pirates spiller næste gang på fredag, hvilket er på udebane i Esbjerg, mens næste hjemmekamp er det store nytårsbrag mod Frederikshavn White Hawks, lørdag 29. december.

  Kampfakta:
  Aalborg Pirates - Rødovre Mighty Bulls 5-1 (2-0, 0-0, 3-1)

  02:59 1-0 Julian Jakobsen (Thomas Spelling, Nikolaj Carstensen) PP
  14:59 2-0 Thomas Spelling (Julian Jakobsen, Spencer Humphries)
  46:16 3-0 Sebastian Brinkman (Thomas Spelling, Victor Panelin Borg)
  49:51 4-0 Sebastian Brinkman (Thomas Spelling, Julian Jakobsen)
  49:59 4-1 Andre Stærmose Pison (Patrick Flügge, Sebastian Bergholdt)
  59:11 5-1 Mike McNamee (Victor Panelin Borg, Aaron Harstad) EN

  Udvisninger:
  Pirates:
  4x2 min.
  Mighty Bulls: 4x2 min.

  Tilskuere: 2283
   


  Tilbage til oversigten

   
  • Copyright © 2012 Aalborg Pirates A/S Alle rettigheder forbeholdes.