Trods en tidlig føring efter halvandet minut til Aalborg Pirates, endte dagens træningskamp med et nederlag til Esbjerg Energy med cifrene 1-4.

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)
Mål: 01:25 1-0 Tobias Ladehoff (Carstensen, Bjorkstrand) PP1, 23:08 1-1 Simon Grønvaldt (Skovning, Mondrup), 27:25 1-2 Phillip Schultz (Master, N. Andersen) 33:51 1-3 Oscar Öhman (King, Grundtvig) SH1, 50:00 1-4 Phillip Schultz (N. Andersen, Master) PP1

Udvisninger: Pirates 5x2 min., Energy 5x2 min.
Tilskuere: 1076

Kampens første periode var på ingen måde en periode der vil blive huske for flot spil eller masser af chancer eller gå over i historiebøgerne. Spillet forgik ved banderne og ingen af holdene fik rigtigt sat sig på kampen.

Det startede ellers lovende, da Aalborg Pirates allerede efter halvandet minut kom foran med 1-0. I et powerplay fik Tobias Ladehoff pludselig ført pucken inde med fart, og fangede Esbjergs boxplay på flade fødder. Det gav en friløber, hvor Ladehoff stensikkert sendte pucken ind bag Jake Smith.

Esbjerg var utroligt tæt på at svare igen få sekunder senere, men George Sørensen kom flot ud og klaret en ellers fri afslutning fra Grayson Downing fra midten af slottet.

Udskiftningsfejl og manglende nordjyske kræfter

Desværre var det også lidt det for chancerne, da kampen lidt kæmpede for at finde sit niveau. I anden periode lykkedes det dog for de vestjyske gæster at få kontrol over kampen og efter tre minutter faldt udligningen, da Simon Grøndvaldt trykkede af fra distancen og udlignende.

Gæsterne kom også foran efter syv minut, efter den nye kaptajn for Aalborg Pirates, Lasse Bo Knudsen, lidt uheldigt missede balancen på vej frem i banen. Det gav en 3 mod 1 situation til gæsterne som de flot udnyttede, efter Nick Masters fandt Philip Schulz ved bagstolpen.

De nordjyske værter forsøgte at finde fodfæstet igen, og var også tæt på at scorer til 2-2, da Oliver Anker Christensen udnyttede sin store fart til at komme alene igennem. Desværre blev han forstyrrede af Juuso Walli i afslutningsmomentet og fik aldrig rigtig sendt pucken mod mål.

I stedet for 2-2 så blev det 1-3 til Esbjerg Energy i undertal, da Oscar Öhman udnyttede en kæmpe fejl i udskiftningen af Aalborg Pirates til at sende et skud ind bag en chanceløs George Sørensen.

Aalborg forsøgte at finde en reducering inden pausen, og Joonas Niemelä var tæt på med få sekunder igen, da han flot kæmpede sig frem til pucken i midtzonen. Dog manglede den sidste skarphed for den finske debutant, som tog et træk for meget og kom for tæt på sin markering til en afslutning.

Dermed var stillingen 1-3 inden tredje periode, hvor Esbjerg formåede at holde sig kompakt defensivt og afvise piraternes pres. Nordjyderne forsøgte at komme ind omkring Jake Smith, men kræfterne slap op.

Afgørelsen faldt definitiv, da gæsterne i et powerplay gjorde det til 1-4, på en scoring af landsholdsspilleren Phillip Schultz efter ti minutter af tredje periode.

Derfra gik minutterne stille og roligt af uret, og dermed led Aalborg Pirates et nederlag på 1-4 i den tredje træningskamp. Næste opgave er de sidste træningskamp, der spilles om en uge på udebane mod de forsvarende mestre fra SønderjyskE.