En utrolig afslutning og hele 10 scoringer til Aalborg Pirates gav en storsejr på hele 10-4 over Rungsted Seier Capital.

Aalborg Pirates – Rungsted Seier Captial 10-4 (3-1, 2-1, 5-2)
Mål: 02:34 1-0 Darian Gotz (Carstensen, Ladehoff) PP1, 14:27 2-0 Kirill Kabanov (Ladehoff, Bjorkstrand), 16:21 2-1 Rasmus Andersson (Keilin, Roy), 19:20 3-1 Julian Jakobsen (Craighead), 29:46 3-2 Steve Whitney (Peski, Green) 30:08 4-2 Nikolaj Carstensen (E. Gotz, Bjorkstrand), 31:57 5-2 Troy Lajeunesse (Ju. Jakobsen, Niemelä) PP2, 44:19 5-3 Andrew Peski (Roy, Keilin) PP1, 49:13 5-4 Ludvig Elvenes (Karlsson, Als), 51:09 6-4 Darien Craighead (Knudsen, Brøndbjerg), 51:52 7-4 Troy Lajeunesse (Craighead, Niemelä) PP1, 52:29 8-4 Tobias Ladehoff (Kabanov, Carstensen), 54:56 9-4 Darien Craighead (Ju. Jakobsen, Lajeunesse) PP1, 57:19 10-4 Darien Craighead (E. Gotz, Lajeunesse) PP2

Udvisninger: Hjemmehold 2x2 min., Gæster 9x2 min.
Tilskuere: 2154

Ganske som i den forgående kamp mod Rungsted Seier Capital i sæsonen var det piraterne som kom bedst ud til kampen. Det var ikke langt fra Patrick Bjorkstrand ganske som i Concordium Arena scorede til 1-0 efter blot 20 sekunder, men afslutningen missede lige nøjagtigt.

Dog var det tydeligt at Santeri Heiskanens tropper var kommet flyvende fra start, og i kampens første powerplay slog de til. Darien Gotz havde sneget sig med ind i banen, og med en fin pasning fra Carstensen kunne Gotz sende en kanonkugle forbi David Grubak.

Det gode spil fortsatte, og kun i enkelte momenter blev gæsterne farlige på tilfældigheder. En af disse kom efter en retur, hvor 9 stod fri ved bagstolpen, men George Sørensen viste sit gode spil i målet og kom flot på tværs.

2-0 lå i luften, og med syv minutter igen kom det også, da Kirill Kabanov udplacerede Grubak. Tobias Ladehoff kom fint ind med fart og lagde en god droppasning tilbage til Kabanov, som uden tøven sendte et trækskud op i det fjerneste målhjørne.

Desværre kom gæsterne lidt bedre med i de efterfølgende minutter og med fire minutter igen scorede Rasmus Andersson, efter et pucktab i egen zone fra Julian Jakobsen.

Den tidligere kaptajn tog dog revanche kort efter, da han med under et minut igen sendte piratskibet tilbage på rette kurs. Darien Craighead fik flot arbejde sig til plads bag mål, og så en fremstormende Julian Jakobsen i slottet. Craigheads aflevering var perfekt og Julian Jakobsen var iskold foran mål, og scorede sikkert til en pauseføring på 3-1 til Aalborg Pirates

Anden periode blev mere jævnbyrdig, og gæsterne fra Rungsted kom bedre med i kampen. Piraterne var stadig bedst, men det var tydeligt at gæsternes fart var istand til at skabe chancer, men heldigvis var George Sørensen og stolpen i vejen for Andreas Schou Nielsson og resten af nordsjællænderne.

Desværre lykkedes det Rungsted Seier Capital at reducere godt halvvejs inde i opgøret, da Andrew Peski fik lidt for meget plads på blå linje. Den canadiske back lavede et smart træk og pasning ind mod midten, hvor Steve Whitney styrede pucken ind bag George Sørensen.

Den nye spænding blev dog hurtigt taget ud af kampen, da Nikolaj Carstensen med et riv af den anden verden gjorde det til 4-2. Med et sandt Old School slagskud hamrede pucken ind ved den fjerneste stolpe bag en sagesløs David Grubak, som aldrig nåede at reagere.

Kort efter kom Rungsted i udvisningsproblemer med to udvisninger indenfor 30 sekunder. Det gav et 5 mod 3 powerplay, hvor Julian Jakobsen fik masser af plads med pucken, og med smukt overblik, fandt Troy Lajeunesse som scorede ved bagstolpen til 5-2, hvilket også var stillingen inden de sidste 20 minutter.

De sidste 20 minutter blev det rene vilde vest. Spillet gik frem og tilbage, og blev præget af et hav af udvisninger. Gæsterne var tvunget frem af isen og efter fem minutter fik de scoret i powerplay. Rungsted fik arbejde pucken ned bag mål og med en skarp tværpasning fik Marc-Olivier Roy fundet Andrew Peski som hamrede pucken i nettet.

De nordjyske pirater fik stoppet det værste stormløb efter scoringen, men manglede de nødvendige marginaler for at komme foran med 6-3. Darien Craighead ramte stolpen, og minuttet senere scorede gæsterne på en tilfældighed. Filip Karlsson fik fat i en løs puck bag George Sørensen, og fandt Ludvig Elvenes til en fri afslutning til 5-4.

Spændingen var pludselig tilbage i kampen, men det helt afgørende moment kom med ni minutter igen. Aalborg Pirates ramte igen stolpen, men holdt fint fast i pucken. Det gav en åbning foran mål, hvor Darien Craighead scorede sit første mål i kampen.

Gæsterne tog en challenge for offside, men efter et kort gennemsyn godkendte dommerne målet. Det gav et powerplay til piraterne, og i dag var det nordjyske powerplay brandvarmt. Troy Lajeunesse var igen målskytten, da han udnyttede en god tværpasning fra Craighead med et flot skud op i det nærmeste målhjørne.

30 sekunder senere lukkede og slukkede Tobias Ladehoff kampen. Foran mål fik han fat i en retur fra Kabanov, og i to omgange fik han med pucken i luften skrabet pucken ind bag David Grubak til 8-4.

Det startede et kollaps fra Rungsted, som faldt sammen, og lod fustrationerne tage over. Det kastede et hav af udvisninger af sig, hvilket betød at Darien Craighead kunne fuldføre sit hattrick med scoringertil både 9-10 og med tre minutter igen hele 10-4!

Det blev også kampens resultat, efter en magisk afslutning på tredje periode, hvor piraterne spillede Rungsted Seier Capital ud af banen. Næste opgave er en udekamp i Vojens på fredag, hvor vi skal møde SønderjyskE